To mulige årsager til rigspolitichefens kriminalitet

Ifølge Minkkommissionens rapport så har rigspolitichef Thorkild Fogde brudt loven og været vidende om det. Ekstra Bladet skriver i dag om sagen: “Ikke bare spurgte den jurauddannede chef for landets politi ikke til, om loven var på plads, inden han satte politiet på opgaven. I dagevis reagerede han ikke og lod arbejdet fortsætte, selvom han … Læs videre To mulige årsager til rigspolitichefens kriminalitet
For at få adgang til dette indhold skal du købe Politisk medlemskab per måned, Total abonnement per måned, Total abonnement per år or Politisk medlemskab per år og være logget ind.
13 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Mads Buhl
lørdag, 9 juli 2022, 15:32 15:32

RIS & ROS
Eftersom historien ikke hidtil har leveret os eksempler på direkte ordrer fra Majestæten til diverse Embedsmænd, så er den mest oplagte forklaring vel, at Rigspolitichefen er blevet udsat for en form for effektive trusler – antageligt tilmed i kombination med løfter om en senere belønning – idet han så åbentlyst valgte at ignorere loven på området, ifm. Politiets mishåndtering under Minkskandalen.

Mads Buhl
lørdag, 9 juli 2022, 16:04 16:04

Den rigtige vej vil vel være, at indlede en decideret Rigsretssag mod Statsministeren, i hvilken forbindelse der burde udspringe Tjenestemands-straffe-sager, herunder bl.a. rettet mod Rigspolitichefen, hvilket selfølgelig vil være en kende skismatisk, eftersom Rigspolitichefen, dog efter Justitsministeren, de facto personligt er den højeste myndighed indenfor Anklagemyndigheden.

Mads Buhl
lørdag, 9 juli 2022, 21:55 21:55

Rigsadvokaten – som trods alt stadigvæk er overordnet Statsadvokaterne, som umiddelbart er underordnet Rigspolitichefen – er principielt den rette kompetancemæssige instans; i det mindste teoretisk set…

Mads Buhl
søndag, 10 juli 2022, 6:53 06:53

Korrekt, blot er det netop IKKE Rigsadvokatens “opgave, at udføre Regeringens (kriminelle) politik”, men derimod hans opgave, at følge Loven. Dette sikres, i det mindste teoretisk set, ved at Rigsadvokatens afgørelse netop IKKE kan påklages til Justitsministeren, i.e. Regeringen. Ref. § 99. Rigsadvokaten varetager udførelsen af straffesager ved Højesteret og virker ved Den Særlige Klageret. Stk. 2. Rigsadvokaten er de øvrige offentlige anklagere overordnet og fører tilsyn med disse. Rigsadvokaten kan fastsætte bestemmelser og meddele pålæg efter regler svarende til § 98, stk. 2 og stk. 3., 1. pkt. Stk. 3. Rigsadvokaten behandler klager over afgørelser truffet af statsadvokaterne som 1. instans. Rigsadvokatens afgørelse… Read more »

Mads Buhl
søndag, 10 juli 2022, 6:55 06:55
Reply to  Mads Buhl

(Ref: Retsplejeloven Fjerde afsnit. Anklagemyndigheden&nbspcomment imageKapitel 10: Anklagemyndigheden)

T.V.
T.V.
søndag, 10 juli 2022, 0:37 00:37

At den øverste politi myndig har brudt loven fritager vel ikke alle hans hjernedøde undersåtter fra ansvar i at bryde loven på hans vegne?

Mads Buhl
søndag, 10 juli 2022, 7:15 07:15
Reply to  T.V.

Korrekt, ligesom det heller ikke fritager den øverste Politimyndigheds (aka Rigspolitichefen) overordnede fra ansvar i efterfølgende at bryde Loven.
MAO: Systemet fungerer, hvis Loven følges, men dét er åbentlyst ikke tilfældet.
PS: Rigsadvokatens (pt. Jan Reckendorff) opgave er ganske rigtigt, at føre Regeringens politik, men KUN så vidt det (objektivt- & sagligt set) lader sig gøre indenfor Lovens rammer – han må således IKKE agere politisk redskab for en siddende Regering.

Bente Petersen
Bente Petersen
søndag, 10 juli 2022, 22:33 22:33

ja… det sidste…

Jens Angelsgaard
mandag, 11 juli 2022, 15:44 15:44

MINKSKANDALEN er blandt andet en form for mind control teknik eller et propagandatrick, der kan kaldes “buffer” eller “mirror image”. Den egentlige skandale er “PLANdemien” , og for, at beskytte dette fupnummer imod afsloering, saa lavede man et “sideshow” – som fungerer nu som “lynafleder”. PLANDEMIEN var og er overgreb paa mennesker. Det skal skjules. Saa man laver et overgreb paa mink samtidigt, som saa kan skabe virak, postyr og debat. En bevidst designet afledning. Der er mange skjulte og symbolske beskeder i MINKSKANDALEN. En af dem er mind control teknikken ” IN YOUR FACE!” = “JA – EN GRUPPE… Read more »