Drop kuren: den er et totalitært fængsel

De fleste, der døjer med overvægt, tror desværre stadigvæk, at den næste slankekur er løsningen på problemet. Forskning har imidlertid vist, at slankekure yderst sjældent fører til det store og stabile vægttab, som de lover. Faktisk er der flere, der tager mere på efter kuren, end de tabte under kuren. Det skyldes bl.a. den naturlige, menneskelige reaktion på at være lukket inde i det totalitære fængsel, som enhver slankekur sådan set er.

Totalitarisme er, som navnet antyder, når nogen eller noget har total kontrol. Det kan forekomme på alle områder af samfundet, og den lille totalitarisme kan normalisere den større totalitarisme, indtil vi alle er fanget i total blindhed for, at det kunne være anderledes og frit.

Der findes mange forskellige slankekure med det fælles træk, at de kræver total kontrol og underkastelse i forhold til mad og drikke. Det er yderst skadeligt psykologisk og filosofisk set at være i en kultur, hvor den herskende norm er, at den totalitære tilgang er den eneste, der findes.

Tillad mig at sammenligne overvægt med coronavirus. Begge dele kan øge risikoen for alvorlig sygdom, men der er reelt mange faktorer, der påvirker sammenhængen mellem overvægt eller coronavirus og sygdom. Det vil sige medierende faktorer, der påvirker sammenhængen mellem risikofaktorer og sygdom. Det er fælles for både overvægt og coronavirus, at ernæringen påvirker risikoen for sygdom uden nødvendigvis at påvirker hverken vægten direkte eller virusset direkte. D-vitamin er et fælles træk, idet god D-vitaminstatus er forbundet med nedsat risiko for sygdom i forbindelse med både overvægt og covid-19. Man kan altså gøre noget for at mindske risikoen for sygdom uden at gå i krig mod hverken overvægten eller coronavirusset direkte. Det er karakteristisk for den totalitære tilgang til både overvægt og covid-19, at de medierende faktorer bliver ignoreret.

Hvis man tror, at vacciner er supervåbnet mod covid-19, så svarer det til at tro, at slankekure er supervåbnet mod overvægt. I bedste fald er der i begge tilfælde tale om, at man udelader dele af virkeligheden, idet overvægt også kan reduceres på andre måder end med en kur, og covid-19 kan forebygges på andre måder end sprøjter – f.eks. ved simple, bæredygtige kostændringer. Der er således en valgfrihed, der bliver ignoreret af det totalitære system.

Både slankekure og covid-19-vacciner kan giver en falsk sikkerhed, hvorved man afstår fra at gøre det, som reelt kunne løse problemet, forebygge alvorlig sygdom og reelt fremme sundheden ved at bevare den individuelle frihed, idet frihed er et væsentligt aspekt af ægte sundhed. Slankekure fører desuden ofte til efterfølgende overspisning af den mad, som kuren havde forbudt. Dermed forværres problemet i stedet for at løses. På samme måde kan det at være vaccineret gøre, at man ignorerer den ernæring og sunde levevis, der skaber og vedligeholder et stærkt immunforsvar, der gør det muligt at leve som et frit menneske.

Tilmeld
Besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments