Jeg synes, at du skal stemme

Her er resultatet af politiets efterforskning af valgsvindel i København

Jeg modtog i går brev fra Københavns Politi om, at de har efterforsket min anmeldelse af Københavns Kommune om valgsvindel i forbindelse med kommunalvalget den 16. november 2021.

Det kommer ikke bag på mig, at politiet vurderer, at der ikke er sket noget strafbart og derfor standser efterforskningen. Det interessante i brevet fra politiet til mig er dette afsnit:

“Vi har kontaktet Københavns Kommune, der har oplyst, at stemmesedlen er udarbejdet i samarbejde med Bording trykkeri, og at der ad flere omgange er læst korrektur på stemmesedlen for så vidt angik korrekt stavemåde og rækkefølge på kandidaterne, inden den blev trykt. Der blev derimod ikke læst korrektur på linjer og streger på stemmesedlen. Københavns Kommune har ikke kunnet redegøre for, hvorfor man ikke var blevet opmærksom på de manglende afkrydsningsfelter på stemmesedlerne. Det blev først opdaget, da du i forbindelse med selve valget gjorde kommunen opmærksom på det, hvorfor det ikke var muligt at rette fejlen.”

Københavns Politi har tilsyneladende ikke vurderet det relevant at fortsætte efterforskningen af sporet til ‘Bording trykkeri’.

Trykkeriet, som jeg antager må være den virksomhed, der i dag kalder sig Bording link, er en af flere virksomheder i Bording Group. Bording Danmark er i denne sammenhæng særligt interessant, da de dels tydeligvis er en søstervirksomhed til trykkeriet (samme logo m.v.), og da de beskæftiger sig med en disciplin, hvor sletning af udvalgte linjer og streger på en stemmeseddel teoretisk set kan indgå i arbejdet for kunden. Det er disciplinen PR & Kommunikation, der blot er andre ord for propaganda. Det er sandsynligt, at Bording arbejder for en kunde med interesse i, at jeg og andre politikere fra Frihedslisten ikke blev valgt ind. Bording Danmark har i hvert fald listet Sundhedsstyrelsen som case under PR & Kommunikation, og Sundhedsstyrelsen spiller som bekendt en central rolle i propagandaen for corona i Danmark.

Bording kan således have haft både mulighed og motiv for at fjerne afkrydsningsfelterne, og det ville være relevant med afhøringer af relevante medarbejdere hos Bording. Københavns Politi har dog valgt at standse efterforskning på et efter min vurdering for tidligt tidspunkt, så mistanken mod Bording, som kommunen og politiet selv har rejst, må stå uafklaret hen.

Bording Groups administrerende direktør hedder Bernt Therp. Efternavnet Therp er listet i Danish-Jewish Genealogical Database. Det er uklart, hvorvidt denne oplysning er relevant.

Mine mistanker mod Bording er dog kun indicier. Jeg har ingen konkrete beviser. Det kan, teoretisk set, godt være, at det faktisk blot var en beklagelig fejl.

Tilmeld
Besked om
guest

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jens Angelsgaard
tirsdag, 12 juli 2022, 18:49 18:49

Der er helt klart tale om noget ulovligt, hvis afkrydsfeltet mangler. Politiet skal beskrive relevant lovgivning og hvor den er overskredet. Politiet skal IKKE omskrive “valgrubrik”. / “Afkrydsningsfelt” til “streger og linjer”. Det er juridisk set irrelevant, at man kan omskrive en personbil til “en samling samarbejdende metal- og kunststofenheder”. Politiet Svigter deres ansvar, som er en objektiv vurdering AF lovligheden AF det passerede. Politiet skal indledningsvis oplyse og beskrive hvad der skete. Herefter begynder det egentlige politiarbejde – nemlig at vurdere lovligheden i forhold til relevant lovgivning. Jeg mener afgjort, at Frihedslisten skal have juridisk assistance. Fx hos juristen… Read more »

Jens Angelsgaard
onsdag, 13 juli 2022, 12:05 12:05

Rasmus Munk Soendergaard hedder juristen, der efter sigende er interesseret I den slags demokrati-rekatetede sager

Jens Angelsgaard
onsdag, 13 juli 2022, 12:06 12:06

*) relaterede

Peter waters
Peter waters
torsdag, 14 juli 2022, 12:31 12:31

er du mod jøder ?