Ny forskning: Kaffedrikkere har lavere risiko for 30 sygdomme

Ny forskning viser, at mennesker med et højt indtag af kaffe har lavere risiko for 30 sygdomme og højere risiko for 1 sygdom.

Forskerne fulgte 395.539 individer fra Storbritannien gennem 11,8 år. De fandt, at 31 sygdomme og medicinske tilstande var forbundet med kaffeforbrug, hvoraf de 30 havde en omvendt sammenhæng, dvs. højere indtag var forbundet med lavere risiko. Den omvendte sammenhæng var mere fremtrædende blandt kvinder end mænd.

Forskerne fandt fire store områder, hvor kaffedrikning i særlig grad var forbundet med lavere risiko. For både mænd og kvinder var der lavere risiko for problemer med hjertet og fordøjelsen. Især blandt mænd var der lavere risiko for alkohol-relaterede sygdomme, og blandt kvinder var der lavere risiko for østrogen-relaterede problemer.

Epilepsi var den eneste sygdom, hvor et højt kaffeforbrug var forbundet med højere risiko.

Forskerne definerede et højt kaffeforbrug som mindst 4 kopper pr. dag.

Kilde: Hou C, et al. Medical conditions associated with coffee consumption: Disease-trajectory and comorbidity network analyses of a prospective cohort study in UK Biobank. The American Journal of Clinical Nutrition, nqac148, 15 July 2022.

Tilmeld
Besked om
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
onsdag, 20 juli 2022, 16:41 16:41

det lyder godt-jeg drikker meget kaffe