Advarsel om MitID

Gæsteindlæg af Søren Kristensen

Med MitID indsamles danskerens allermest personlige data og denne overvågning er allerede nu biometrisk – ansigtsscanning er taget i brug og det er forventeligt at flere biometriske login-metoder introduceres senere. Først som tilbud, senere som krav.

Vilkår, betingelser og krav ændres gradvist, således at befolkningen ikke opdager hvor den ledes hen. Men studerer man fx nogle af udmeldingerne fra ledelsen i firmaet som står bag MitID’s login-teknologi står det temmelig klart at mentaliteten er gennemsyret paranoid, og at de ikke har nogen grænser i forhold til overvågning – ja, faktisk er de fascineret af det som vi andre opfatter som et sci-fi mareridt.

Det er firmaet Signicat som står for login-teknologien (eID) til MitID.

Signicat er et firma med stor ekspertise indenfor biometrisk autentifikation, dvs. fx ansigtsscanning, fingeraftrykslogin, iris-scanning mv.

Signicats Chief Marketing Officer Aron Kozak har skrevet en blog-artikel på firmaets egen hjemmeside hvor han afslører at Signicat, anbefaler sine kunder ikke bare én men flere biometriske login-krav og overvågnings-teknologier; ansigtsscanning, fingeraftryk, iris- og stemme-scanning – ja, sågar gang-art analyse.

Han fortæller også at NemID (og dermed sandsynligvis også MitID) “are tied to national ID numbers, passports, a valid address, and have access to credit ratings”. Tilsyneladende har deres system adgang til kredit-ratings på danskerne.

Når man læser artiklen får man i det hele taget indtryk af en mand helt uden grænser når det kommer til overvågning og mistillid til mennesker.
Fx skriver han at “authentication forever will be an evolving beast” og remser derefter forskellige biometriske metoder op man bør bruge.
100% sikkerhed kan kun opnås med ekstreme løsninger som fx sammenknytning af brugerens DNA med login-teknologien og samtidig ved at sikre sig at login-teknologien er en uadskillelig del af brugerens krop.

Hvor mon den etiske grænse går for ledelsen hos MitIDs login-leverandør?
Måske får man svaret ved at læse starten på Aron Kozaks artikel hvor han fascineret skriver om Steven Spielbergs sci-fi film “Minority Report”. Han skriver bl.a.:
“Today’s rapidly developing biometric technologies suggest we are heading to a future that may not be so far off from Spielberg’s epic. Indeed, to paraphrase author William Gibson, ‘the future is already here, it’s just not evenly distributed’.”

Han er fascineret af dette dystopiske sci-fi mareridt og ønsker de biometriske overvågningsteknologier “evenly distributed”.

At man ikke kan stole på Digitaliseringsstyrelsen og bankerne som står bag MitID er tydeligt fx af denne artikel:
“MitID bruger ansigtsgenkendelse i ny app trods løfter om det modsatte” – “Digitaliseringsstyrelsen har tidligere forklaret, at MitID ikke vil indeholde ansigtsgenkendelse, men i ny app bruges den kontroversielle teknologi.”

MitID er grundlæggende et kartel mellem bankerne og staten på login-området til netbanker. Total ensretning og fjernelse af konkurrencen på området.
Alt handler om “compliance” – dvs. at brugerne indvilliger i kravene for at få adgang til systemet.
Måden de overordnet opnår “compliance” i MitID er via tvang; fjernelse af alle andre login valgmuligheder og gradvis besværliggørelse og ultimativt fjernelse af brug af kontanter. Desuden betingelser som de ændrer, udbygger og gradvist skævvrider yderligere løbende.
Al ansvar, pligt og straf hviler allerede nu på brugeren, men fx overvågningsdata bliver gradvist mere og mere intervenerende.
Til gengæld bestemmer Digitaliseringsstyrelsen alt; hvornår du bryder deres regler, hvem der skal have fjernet adgang og hvem der skal have adgang til dine data. Hvis du gør indsigelser er det Digitaliseringsstyrelsen som tager stilling til sagen. Man kan også klage til Datatilsynet, som selvmodsigende kalder sig “en uafhængig statslig myndighed”.
Men brugeren har selv accepteret de fuldstændig skævvredne regler og krav, og Digitaliseringsstyrelsens grænseoverskridende “behandling af personoplysninger” følger blot disse, så udgangspunktet er håbløst.

De indfører gradvist flere biometriske login-“muligheder” så folk gradvist accepterer mere og mere indtrængen i deres allermest private informationer. Når mange nok har accepteret frivilligt, kan du godt regne med at mulighederne bliver til krav. Regeringen er kriminelle løgnere som holder hånden over hinanden for at få mere magt. Det har tydeligt vist sig fx med “minkskandalen”. De havde allerede planlagt biometri i MitID lang tid inden det blev lanceret (se “Forslag til Lov om MitID og NemLog-in” – her skriver de at de vil bruge databeskyttelsesforordningen (!) til at retfærdiggøre det med).

Ingen steder i MitID-vilkårene står der at de ikke bruger data til fx at skabe profit. Det er selvfølgelig et helt centralt formål; det vigtigste motiv for fx banker er netop profitmaksimering.
At staten til gengæld er ude efter kontrol med danskerne, er vel efterhånden også tydeligt for de fleste.

De gennemtvinger med andre ord underkastelse så de kan maksimere hhv. bankernes fortjeneste og statens kontrol.

Min opfordring til dig:
Drop MitID nu!
Stands din deltagelse i glidebanen.

Tilmeld
Besked om
24 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
onsdag, 27 juli 2022, 16:23 16:23

jeg har fået Mit Id-hvad andet kan man gøre- selvom det er tvang

onsdag, 27 juli 2022, 23:07 23:07
Reply to  Lene

Hej Lene Man kan godt afvise det. Det betyder “kun” at du ikke har adgang til til din netbank. Du kan stadig have adgang til alle offentlige sider med NemID. Jeg anbefaler at droppe MitID og hæve og bruge kontanter så vidt muligt – tjek din konto via automaten når du hæver kontanter. Desuden vil jeg anbefale at man undlader at have penge stående i banken, så vidt muligt. Køb fx guld i stedet. Der er alligevel negative renter (=tyveri) og fiat-“pengene” bliver alligevel mere og mere kontrolleret af bankerne. MitID er blot et af skridtene i den retning. Du… Read more »

torsdag, 28 juli 2022, 10:55 10:55
Reply to  Søren

Det er også en mulighed at benytte et pengeinstitut i udlandet.

torsdag, 28 juli 2022, 20:43 20:43

Ok, ja – hvilke land/e vil du anbefale, og hvordan fungerer det egentlig mht oprettelse…? Gætter på det er rimelig nemt at oprette bankkonto – i modsætning til i DK.
Man kan også bruge Lunar Bank – online bank hvor man ikke får minus-renter, men 1% for de første 25.000 så vidt jeg ved.
Det kræver så godt nok Smartphone, hvilket jeg heller ikke har, og synes er et overvågningsapparat.

onsdag, 27 juli 2022, 19:11 19:11
Reply to  Lene

“Hvad andet kan man gøre…”

Come on!

onsdag, 27 juli 2022, 20:14 20:14

Svar hende ordentlig i stedet for at udstille dit lave selvværd. Det kan ende med at redde dig selv.

torsdag, 28 juli 2022, 9:24 09:24
Reply to  Brian Olesen

Du er tilsyneladende ud i et Comedy-indslag. Alternativt kan der jo også være tale om, at din indre “Tante Hattedame” – simpelthen er løbet løbsk? Jeg har tillid til og respekt for Lene. Derfor anvender jeg den psykologisk-pædagogiske approach, der følger af Vygotskys “Zonen for nærmeste læring”. Jeg appellerer derfor til Lenes kreativitet og fantasi – således at hun af egen drift – (højeste niveau indenfor holdningsmålenes taksonomi) – kan ryste den tilsyneladende resignation af sig – som hun signalerer. Du derimod udtrykker MISTILLID til Lene og mener IKKE, at hun kan svare for sig selv. Du opfører dig altså… Read more »

Last edited 4 months ago by Jens Angelsgaard
torsdag, 28 juli 2022, 9:56 09:56

Det var noget af et ‘akademisk’ forsvar, der kom vidt omkring).

For din skyld påtager jeg mig gerne rollen som “Tante Hattedame”, omend det giver mig nogle ‘røde’, pladderhumane associationer.

Jeg synes i øvrigt, ‘Søren’ kommer med et yderst godt eksempel på hvordan et svar kan formuleres.

torsdag, 28 juli 2022, 10:58 10:58
Reply to  Brian Olesen

Ingen substans. I rest my case.

torsdag, 28 juli 2022, 11:18 11:18

Med dit tilsyneladende store ego, var det både et godt og forventeligt svar).

God dag.

DCU Højmark
onsdag, 27 juli 2022, 17:14 17:14

Min opfordring er at bekæmpe lortet på deres egen bane. Book lortet og undlad at møde op. Det svarer til at køre en traktor op foran indgangen og blokere. Det er bare meget mere effektivt. Du behøver bare ikke være tilstede og du kan blokere samtlige kommuner på en og samme tid. Imens du hygger dig med badebolden eller hvad du nu bruger din tid på. Har du brug for hjælp så kan du besøge følgende telegram gruppe for links og vejledning. https://t.me/+BQ1DFgL0pvhkNTBk Its very simple, upgrade the civil disobedience to digital civil disobedience. They dont care for your protests,… Read more »

onsdag, 27 juli 2022, 19:16 19:16
Reply to  DCU Højmark

Uenig – det vil jo blive brugt til at droner og amerikanske soldater reinforcerer vanvittige love 1000 gange værre end corona-restriktionerne. Prøv at tænke længere frem end at udeblive fra en aftale?

Det er altafgørende at afvise det fuldstændigt. Og at insistere på kontanter.

onsdag, 27 juli 2022, 22:59 22:59

Jeg er egentlig enig med jer begge:
Jens skriver; “Det er altafgørende at afvise det fuldstændigt. Og at insistere på kontanter.” – Dette er jeg helt enig i – rigtig god pointe.
Højmark opfordrer til civil digital ulydighed. Det mener jeg også er en god ide.
Jo mere de er optaget af ting der ikke fører til noget, des færre ulykker kan de lave for os.
Til jer begge; tak for de gode input.
Mvh
Søren

DCU Højmark
onsdag, 27 juli 2022, 19:21 19:21

Land lige på jorden igen, du sidder vidst på månen!

onsdag, 27 juli 2022, 19:23 19:23
Reply to  DCU Højmark

Jeg ville ønske, at du havde ret…

DCU Højmark
onsdag, 27 juli 2022, 19:45 19:45

“Droner & Amerikanske soldater, som enforcers” Fordi vi booker kommune systemet og ikke møder op”.

/FACEPALM!

Prøv engang at undersøge hvad der foregår på kommunernes booking sider lige nu, bare så du ved hvad du taler om!

“Who needs enemies with these fucking clowns on the team”.

Også en sidste bemærkning…jeg ville ønske at folk holdt deres kæft, med deres vrøvlede spekulationer, misforståede information og deres generelle bullshit!

torsdag, 28 juli 2022, 7:36 07:36
Reply to  DCU Højmark

Tjah – hvordan svarer man på den slags!? For det første så inviterer du til “hundeslagsmål”. Det må jeg afvise. Dernæst er det uklart – hvem du adresserer med hvad? “Folk er klovne – forvrøvlede og skal ” holde kæft” skriver du? Et sprogbrug, som indenfor Psykodynamikken og Analytisk Psykologi er en klar indikator for anvendelse af den projektive forsvarsmekanisme. Hvis det er sandt – så falder din emotionelle arousal og ukvemsord om “at være på Månen” – “være en klovn” et cetera et cetera tilbage på dig selv. Det virker ærligt talt IKKE som om, at du tænker særligt… Read more »

Sisyfos
torsdag, 28 juli 2022, 9:08 09:08

Jeg gentager dit første vrøvl, det næste manger jeg ikke at gå igennem. Umiddelbart har det ikke noget med din første tåbelige påstand at gøre. Den gentager vi lige her, så kan du forholde dig til det snot du skrev engang til.

“Droner & Amerikanske soldater, som enforcers” Fordi vi booker kommune systemet og ikke møder op”.

torsdag, 28 juli 2022, 10:39 10:39
Reply to  Sisyfos

Reinforcerende droner https://youtu.be/2DJmIjKtVkA

torsdag, 28 juli 2022, 10:16 10:16
Reply to  Sisyfos

Jeg forstår godt, at du finder virkeligheden “forvrøvlet”. Det hjælper bare IKKE nogen noget som helst – at du ” Skyder sendebuddet” og stikker hovedet i busken. Eller tager på “Strandtur til Månen”. Jeg skriver, såmænd det samme som Per Brændgaard skrev i sin artikel her for en måneds tid siden. Norge har indgået kontrakt med USA om udstationering af amerikanske soldater i Norgec- der ifølge den Norske Rigsadvokat, må skyde og dræbe norske statsborgere, der fx demonstrerer imod ” Covid-1984″ restriktioner. Per Brændgaard gjorde opmærksom på det samme. da Danmark lavede en lignende aftale tidligere i år. NB Tænk… Read more »

onsdag, 27 juli 2022, 19:21 19:21

Virkelig god information.

Det her er sidste chance for danskerne.

Mit ID tilbyder iøvrigt seperat Micro-Chip – “Som en service til dig, der tit har brug for at logge på!”