DR giver coronaskeptikere skylden for coronalæges selvmord

Regeringens største propagandamedie DR bragte i går en historie, der illustrerer to centrale aspekter ved moderne PR.

Historien har overskriften Corona-læges selvmord sætter gang i østrigsk debat om netchikane. Den valgte vinkel giver vaccinemodstandere skylden for den østrigske corona-læges selvmord.

“Lægen, der i den østrigske debat havde talt for nødvendigheden af vacciner, tog sig eget liv, efter at hun har været udsat for online-chikane og trusler.”

Selvom det ikke vides, om truslerne var årsagen til lægens selvmord, så vælger DR alligevel at bruge dén vinkel og tilmed supplere med danske corona-eksperter, der også er blevet udsat for trusler.

Under alle omstændigheder så er ‘selvmord’ pr. definition noget, som den døde selv har forårsaget. Ellers hedder det ‘mord’.

Det er også teoretisk set muligt, at corona-lægens selvmord skyldes en pludselig erkendelse af, at hun havde taget fejl om coronavaccinerne. Det er således propaganda, når DR vælger den modsatte vinkel på sagen.

Sagen viser, at død er det ultimative PR-stunt. Når nogen af betydning er død, så er det en uundgåelig nyhed, der giver omtale med mulighed for vinkling og sekundære budskaber.

Det mere interessante er dog, synes jeg, at sagen illustrerer den centrale kampplads i coronakrigen: kampen om offerrollen. “Truslen fra coronaskeptikere”, som DR-propagandist Thomas Prakash kalder det i artiklen, flytter fokus fra coroneskeptikernes opfattelse af, at det er vaccinerne, der er den store trussel ved at spille på det samme følelsesmæssige register.

Smart.

PS: Læg mærke til de sørgendes mundbind i propagandabilledet, der følger med DR’s artikel. Dem i baggrunden har ikke mundbind på, så nogen har formentlig instrueret modellerne i forgrunden om at tage mundbind på til pressebilledet.

Tilmeld
Besked om
guest

10 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Brian Olesen
onsdag, 3 august 2022, 9:17 09:17

så nogen har formentlig instrueret modellerne i forgrunden om at tage mundbind på til pressebilledet”

“Nogen gange er en cigar bare en cigar”, her formentlig illustreret gennem frygtsomt tosseri samt underkastelse.

Brian Olesen
onsdag, 3 august 2022, 9:22 09:22

Jeg må dog også erkende, at netop de mundbind det unge par her benytter, er ret markante i forhold til de mundbind den aldersgruppe normalt benytter sig af.

Silas
onsdag, 3 august 2022, 10:00 10:00

Det her er vel nærmest den ypperste form for manipulation og propaganda.. vildt at opleve og bliver “spændende” at se om selvmord blandt vaccine medskyldige bliver en trend i takt med at bivirkninger som pludselig dødsfalds syndrom m.v ikke længere kan gemmes og bortforklares..

Rubo
onsdag, 3 august 2022, 10:34 10:34

Jamen denne læge udførte selv sin straf…

Silas
onsdag, 3 august 2022, 17:01 17:01
Reply to  Rubo

Et selvmord er efter min mening altid et dødsfald for meget.. men man må sige at der sørme er mange uskyldige som også dør for tiden..

https://www.bt.dk/fodbold/premier-league-klub-i-sorg-stor-helt-er-doed-som-kun-43-aarig

Last edited 15 days ago by Silas
Silas
torsdag, 4 august 2022, 10:48 10:48

Ja nu er den gal igen med manipulation og bevidst fordrejning af sandheden, Dr mener at Bibers lidelse “sandsynligvis skyldes stress” 😂😂😂😂😂 ikke et ord om at dette syndrom er en velkendt bivirkning..

“Til manges store chok viste og fortalte han, at han var blevet lam i ansigtet, en lidelse kaldet Ramsay Hunt-syndrom, sandsynligvis udløst af stress – og at verdensturnéen hang i en tynd tråd.”

https://www.dr.dk/nyheder/kultur/smukfests-absolutte-hovednavn-trodser-sygdom-og-dropstativ-lad-os-have-vores-livs