Kategorier
Gratis Indlæg/Post Public Sundhedsbloggen Sundhedspressen

Sænk inflammation: Spis avocado i stedet for kulhydrater

En ny undersøgelse har vist, at når man erstatter en del af kostens indhold af kulhydrater med avocado, så falder niveauet af inflammation i kroppen. Effekten tilskrives avocados høje indhold af enkeltumættede fedtsyrer, flerumættede fedtsyrer og kostfibre.

Inflammation (betændelse) øger risikoen for en række alvorlige sygdomme, herunder covid-19. Niveauet af inflammation i kroppen kan måles ved at analysere koncentrationen af C-reaktivt protein (CRP) i en blodprøve.

I undersøgelsen blev 93 forsøgspersoner ved lodtrækning fordelt til at erstatte kulhydratrige madvarer i deres kost med enten avocado eller kontrolmad i 12 uger. Kontrolmaden havde et lavt indhold af fedt og fibre og samme indhold af energi. Efter 12 uger viste blodprøver, at CRP-niveauet var statistisk signifikant lavere hos dem, der havde spist mange avocadoer sammenlignet med den anden gruppe.

Kilde:

Zhang X, Xiao D, Guzman G, Edirisinghe I, Burton-Freeman B. Avocado Consumption for 12 Weeks and Cardiometabolic Risk Factors: A Randomized Controlled Trial in Adults with Overweight or Obesity and Insulin Resistance. The Journal of Nutrition, Volume 152, Issue 8, August 2022, Pages 1851–1861.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Saladin B
onsdag, 17 august 2022, 10:20 10:20

Jeg havde i dag en absurd samtale med min læge, jeg har haft symptomer på blodprop i benet som jeg nu holder nede med kosttilskud.. mine blodprøver viser ikke direkte at det er en blodprop men viser dog at kroppen slås med noget.. Lægen siger så “hvad vil du have jeg skal gøre” hvorefter jeg med faglige argumenter får ham til at henvise mig til en lydscanning af benet.. men jeg oplever ofte at læger vender det rundt, så det er “patienten” som skal gøre lægens arbejde og frygter at mange patienter bliver tabt af de opgivende læger.. Kosttilskud er… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x