Ny forskning med 42.935 deltagere på 55-99 år fra Nurses’ Health Study II og Health Professionals Follow-up Study viser, at kostvaner og overvægt er forbundet med risikoen for alvorlig covid-19-sygdom.
Undersøgelsen viste, at de deltagere, der spiste sundere, havde en lavere sandsynlighed for svær infektion og mindre risiko for at blive indlagt med covid-19. Sammenhængen forsvandt dog efter statistisk justering for BMI og allerede eksisterende sygdom.
BMI er et udtryk for kropsvægten i forhold til højden. Både overvægt og undervægt er forbundet med øget risiko for sygdom.
Forskerne konkluderer, at kosten er en vigtig modificerbar risikofaktor for SARS-CoV-2-infektion og for sværhedsgraden af covid-19. Sammenhængen kan til dels forklares ved, at kosten påvirker risikoen for overvægt og andre sygdomme, der er direkte koblet til covid-19.
Kilde:
Yue Y et al. Long-term diet and risk of SARS -CoV-2 infection and Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) severity. The American Journal of Clinical Nutrition, nqac219, 09 August 2022.
Coverfoto: Unsplash.com / Mockup Graphics
Discover more from perBraendgaard.dk
Subscribe to get the latest posts sent to your email.