Test dig selv: Sådan finder du ud af, om du er en mand eller en kvinde

Kære medmenneske

Hvis du er i tvivl, om du er en mand eller en kvinde, så kan du finde ud af det på denne måde:

  1. Tag bukserne af
  2. Undersøg om du har en penis eller en vagina
  3. Hvis du har en vagina og ikke en penis, så er du en kvinde
  4. Hvis du har en penis og ikke en vagina, så er du en mand
  5. Hvis du både har en penis og en vagina, så er du en hermafrodit

Denne definition på ‘han’ og ‘hun’ indenfor biologien kan måske også hjælpe dig på vej:

  • En ‘han’ er en organisme, der producerer sædceller
  • En ‘hun’ er en organisme, der producerer ægceller

Hvis din penis kan producere ejakulat, så kan det undersøges for sædceller i et laboratorium. I bekræftende fald, er du en ‘han’.

En læge kan gennem din vagina undersøge, om din krop producerer ægceller. I bekræftende fald, er du en ‘hun’.

Hvis du yderligere er i tvivl, så kan du få taget en kromosomtest. Hvis du har to X-kromosomer, så er du en kvinde. Hvis du har et X-kromosom og et Y-kromosom, så er du en mand.

Du kan som kvinde ikke blive en mand, selvom du får fjernet dine æggestokke og får indopereret en kunstig penis, da en kunstig penis ikke kan producere ejakulat med sædceller. Selvom du får installeret en kunstig penis og en pose donorsæd til ejakulation, så er du stadigvæk ikke en mand, da du mangler Y-kromosomet i dine celler.

På samme måde kan du heller ikke som mand blive en kvinde ved at skære penis og testikler af, ligesom hormonbehandling ikke ændrer på kønskromosomerne.

Det står dig selvfølgelig frit for at identificere dig som det modsatte køn af din biologi, ligesom du også kan identificere dig som en Golden Retriever, en Commodore 64 eller en malkeko. Så længe du ikke tvinger dine vrangforestillinger ned over andre, herunder at vi skal betale for dine umulige kønsskifteoperationer, så kan du for min skyld identificere dig, præcis som du vil.

Tilmeld
Besked om
guest
3 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hanne Larsen
lørdag, 20 august 2022, 18:11 18:11

Hej Per.
En lille trykfejl tænker jeg😂 – du er kvinde med 2 X-kromosomer, men du kan ikke også være kvinde med et X og et Y kromosom 😂
Knus og kram med tak for dig 😘💕😍🤗Hanne

villy
villy
mandag, 29 august 2022, 11:02 11:02

problemet er vel først og fremmest at lgbt+, voke etc. etc. promoveres i medierne 24-7, så “almindelige” mennesker forestiller sig at der er tale om en meget stor samfundsgruppe, en gruppe , der fortjener stor opmærksomhed og som følge heraf “naturligvis” skal have indflydelse. med stor sandsynlighed udgør gruppen mellem 1 og 2 procent af befolkningen. muligvis med opadgående tendens p.g.a. mediernes promovering. homoseksualitet er i overordentlig ringe grad genetisk funderet, men derimod samfundsmæssigt funderet. alene af den grund er mediernes korstog overordentlig problematisk.
william