Kategorier
Gratis analyse Propagandabloggen Public

DR fyrer nyhedsjournalister og giver plads til mere propaganda

Danmarks største statsmedie, DR, er gået i gang med en fyringsrunde. Det lyder jo umiddelbart glædeligt, men vi kan nok desværre forvente en endnu ringere kvalitet af DRs journalistik fremover.

DR’s nyhedsdirektør Sandy French udtaler i følge Ekstra Bladet i dag følgende: “Vi har i dag meddelt, at vi har I sinde at afskedige 14 kolleger i DR Nyheder, og det er altid alvorligt. Men jeg tror på, at de forandringer, vi gennemfører, stiller os langt stærkere. Vi har en vigtig demokratisk opgave med at nå ni ud af ti danskere med vores nyhedsindhold. Hvis vi skal løse den opgave, skal vi gennemføre markante omstillinger af vores tilbud til danskerne. Det er vigtigt, at også de brugere, som ikke er i kontakt med os via traditionelle platforme, får gavn af vores kvalitetsindhold“.

Når man ser på den journalistiske kvalitet af DR Nyheders produktion, så kan det undre, at der overhovedet har været så mange, altså 14, journalister ansat på redaktionen, da DR Nyheder stort set ikke laver andet end copy/paste-journalistik fra pressemeddelelser, som man kunne sætte en studentermedhjælp til at gøre. Det kan selvfølgelig være, at de 14 er begyndt at brokke sig over, at de ikke må lave journalistik, og så er det derfor, at de bliver fyret. Det er ikke urealistisk, at robotter kan overtage arbejdet fra de snart fyrede journalister. Vi må se.

Nu er DR jo ikke ligefrem kendt for at lave magtkritisk journalistik, måske fordi de selv er magten, men de på DR’s skala mest kritiske programmer, ‘Detektor’ og ‘Bagklog’, er blandt dem, der bliver lukket nu.

Omorganisering styrker således DRs position som regeringens største propagandamyndighed ved at satse mere på digitalt indhold og mindre på konventionelt indhold. Man må jo møde folk, hvor de er, fornuftigt nok. Det fremgår af udtalelsen fra nyhedsdirektør Sandy French, at DR er ved at miste grebet om de 9 ud af 10 danskere, som de har til opgave at nå ud til med deres statspropaganda. Det er uklart, om det er et forsøg på selvironi, når Sandy French kalder dette en demokratisk opgave, da der ikke er meget demokrati i et medie, der er 100 % finansieret af den udøvende magt i et land. Det er derfor, jeg vælger at omskrive ‘demokrati’ til ‘propaganda’, da det giver en mere retvisende beskrivelse af betydning og intention.

DR vil fyre i alt 47 ansatte. Det er uklart, hvad de sparede penge skal bruges til. Det er jo ikke fordi, DR mangler penge, da regeringen har belønnet DR for trofast coronapropaganda ved netop ikke at fjerne en ellers planlagt, stor, årlig besparelse. Det kan selvfølgelig være, at DRs ledelse ønsker at give sig selv lønforhøjelse, og så må der jo ryge nogle af de irriterende journalister, der insisterer på det gammeldags paradigme om, at et nyhedsmedie, som befolkningen har tillid til, skal søge og formidle sandheden, også selvom den irriterer magthaverne og sponsorerne, som i DRs tilfælde er de samme, regeringen. Men det er jo bare mig, der spekulerer.

Tilmeld
Besked om
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x