Corona som en ny form for OCD: Angst er kuren mod angst

OCD er en angstlidelse med tvangstanker og tvangshandlinger, som jeg selv har døjet med, siden jeg var teenager. Gennem terapi og læsning af psykologisk litteratur har jeg fået en ganske dyb indsigt i sygdommens generelle mekanismer. Det har fået mig til at vurdere, at corona kan være en ny form for OCD – ikke for … Læs videre Corona som en ny form for OCD: Angst er kuren mod angst
2 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jakob
Jakob
onsdag, 7 september 2022, 12:16 12:16

Jeg er ikke bevidst om selv at døje med angst, så jeg kender ikke rigtig selv fænomenet “empatisk”. Jeg tænker, at hvis man falder i mønsteret med (fritflydende) angst-induceret tavngshandling indenfor ét “domæne”, så øger det sandsynligheden for mere generel angst i mange andre domæner? Altså: Hvis man er havnet i corona-angstens mølle af tvangshandlinger, så kan det afspejle sig i at man generelt bliver mere “ængstelig” om alt muligt andet end netop corona? Specifikt i mit tilfælde, fortælles om et (ældre) familiemedlem, at hun generelt er blevet mere ængstelig, og så tænker jeg, at det kan kobles til hendes… Read more »