Fødselstallet under Coronaen: først stigning, nu fald, men hvorfor?

De sidste par dage har der været modstridende oplysninger om udviklingen i fødselstallet i Danmark.

Dataanalytiker Raimund Hagemann har fundet et sammenfaldende mønster med fald i antal fødsler fra ca. 9 mdr. efter, man begyndte at give coronavacciner til de fødedygtige kvinder. Samme mønster er fundet i 18 lande.

Hagemanns rapport blev offentliggjort på dansk af DissensMedia den 8. september 2022. Det tidsmæssige sammenfald tyder på, at vaccinerne kan reducere forplantningsevnen.

Dagen efter, den 9. september om aftenen, altså i går, bragte TV2 via Ritzau en nyhed, der tilsyneladende fortæller den modsatte historie: Danskerne har ikke født så mange børn i over ti år. Ritzau-historien er baseret på en pressemeddelelse fra Sundhedsdatastyrelsen, hvor de oplyser, at der i 2021 blev født 2260 flere babyer end året før.

Hagemanns rapport sammenligner den gennemsnitlige fødselsrate i 2022 med de foregående år, som kan være et mål for effekten af vaccinerne. Der ses tydeligt et fald i 2022 sammenlignet med 2021 og de foregående år. Det er påfaldende, at TV2 ignorerer dette ved helt at udelukke 2022-data.

De tilsyneladende modstridende rapporter kan forklares ved to modsatrettede bølger: først en stigning, derefter et fald i fødselsrate. Stigningen er sket, før coronavaccinerne blev introduceret til kvinder i den fødedygtige alder, mens faldet er sket derefter. Det er muligt, at en anden coronarelateret eller ikke-relateret faktor kan forklare 2021-stigningen. En oplagt forklaring er, at flere par som følge af nedlukninger og hjemmearbejde i 2020-21 har haft mulighed for at dyrke mere sex – med flere fødsler til følge ni måneder senere, som passer med 2021.

Faldet i 2022 kan skyldes vaccinerne, men det kan også skyldes, at dem, der ville have børn, allerede havde fået dem i 2021, så der blot er sket en tidsmæssig koncentration af fødsler i 2021 med tilsvarende fald i år. Under alle omstændigheder så kan data af denne type kun antyde og ikke dokumentere kausalitet.

En undersøgelse af sæddonorer har vist, at Pfizer-vaccinen sænker sædkvaliteten med 22 %. Pfizers egne vaccinedata viste, at kun 1 ud af 29 gravide kvinder fødte et levende barn. Disse data skal også fortolkes med forsigtighed, men de underbygger hypotesen om, at coronavaccinen både kan sænke mænds evne til at gøre kvinder gravide og samtidig sænke gravide kvinders evne til at fuldføre graviditeten.

Coverfoto: Unsplash.com (Nihal Karkala)

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments