Ny måling: Næsten hver anden har mistet tillid til systemet i Danmark

En ny meningsmåling har vist, at 44,7 % af danskerne har mistet tillid til retssystem, politikere og offentlig administration gennem de seneste år.

Undersøgelsen er udført af Voxmeter for Ritzau og omtalt i denne artikel i Berlingske i går.

Det er sandsynligvis coronahåndteringen, der er den primære årsag til det udbredte fald i tillid. Coronaen har vist en nærmest diktatorisk regering fjerne basale frihedsrettigheder for borgere og private virksomheder med store sociale og økonomiske konsekvenser. Regeringen har samtidig ikke meddelt, at den ikke igen i fremtiden vil bruge de samme eller endnu værre nærmest fascistiske og kommunistiske metoder for at kontrollere borgere og virksomheder.

Det giver grobund for kronisk mistillid og usikkerhed for fremtiden. Det er f.eks. svært at drive en privat virksomhed, der er baseret på fysisk fremmøde, hvis der pludselig kommer krav om nedlukning, afstand eller antalsbegrænsning eller andre former for, hvad der reelt ligner kommunistisk planøkonomi. Alene usikkerheden om coronapolitikken kan gøre, at mange virksomhedsejere vælger at lukke ellers sunde virksomheder.

Det er karakteristisk for en diktatorisk regering, at den ikke tolererer åben kritik og fri debat. Det har således været et kendetegn for coronaperioden, at alle uenige røster er blevet censureret væk fra de store medier. Lægefaglige eksperter og ernæringseksperter, der før i tiden er blevet hørt i den offentlige debat om aktuelle sundhedsemner, er blevet tiet ihjel eller har kun fået negativ omtale i, hvad der ligner planlagte forsøg på hån, latterliggørelse og udskamning. På samme vis har politisk kritik og folkelige protester udenfor systemet heller ikke fået nogen omtale i de medier, der er finansieret af regeringen, og som, underligt nok, opfatter sig selv som “frie” og “kritiske”. Det er ikke gavnligt for tilliden, når pressen konsekvent kun serverer den ene udlægning af virkeligheden, nemlig den virkelighed som Mette Frederiksen & Co. ønsker, at vi skal tro på. Når hele virkeligheden bliver ignoreret længe nok, så bliver manipulationen mere tydelig for flere, og tilliden til systemet falder.

Det er karakteristisk for et sundt magtsystem, at det kan tåle saglig og politisk kritik. Coronaen har vist, at vi desværre ikke har et sundt magtsystem i Danmark, og det er danskerne begyndt at opdage. Problemet kan ikke løses med endnu mere propaganda for det syge system eller endnu flere forbud og trusler mod os, der kritiserer systemet. Problemet kan kun løses via åben, fri og fredelig debat, hvor alle uenige stemmer får lige så meget taletid og gennemslagskraft som de stemmer, der er kontrolleret af regeringen.

Når næsten hver anden dansker nu har mistet tillid til systemet på trods af den massive propaganda for systemet i samme periode, så er der nogen af regeringens propagandarådgivere, der skal lære denne lektie: Ligesom for mange kokke fordærver maden, så fordærver for meget propaganda også propagandaen. Giv op og indfør i stedet noget så radikalt som FRI DEBAT. Må det bedste argument vinde!

Tilmeld
Besked om
guest
7 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Cliff Lind Hjulskov
Cliff Lind Hjulskov
mandag, 12 september 2022, 11:06 11:06

Per må jeg foreslå, du ændre “Må det bedste argument vinde!” til: Må den suveræne mangfoldighed vinde, god, bedre og bedst fordærver skrædderens list, vi behøver ikke gå ad samme sti, diversiteten er universets gunst. Så er jeg med 🙂

Brian Olesen
mandag, 12 september 2022, 11:28 11:28

Du er tydeligvis en ‘woke-type’, der vekselerer i uhæmmet vrøvl.

I øvrigt aktivere begrebet “mangfoldighed” altid mine brækreflekser, da det altid bruges som løftestang for mere undergravende indvandring samt ditto normbrud.

Så for lige at slå kontra, så synes jeg bare Per Brændgaard skal ignorere dit forslag.

Last edited 16 days ago by Brian Olesen
Brian Olesen
mandag, 12 september 2022, 15:59 15:59

Naturligvis. Det anfægtede jeg heller ikke.

Jeg kan dog se, du har taget min opfordring til efterretning).

Lene
onsdag, 14 september 2022, 18:12 18:12

jeg blev så ked af at se tv i dag om energiregninger/Lene

Silas
onsdag, 14 september 2022, 21:28 21:28

Jeg ved godt at det her er lidt off topic.. men jeg var på sygehuset i går hvor det stupide ved vores sundhedssystem sprang i øjnene.. vi sad som sild i en tønde i et lille venteværelset og der var ingen udluftning. Her sad mange ældre og syge som kunne være sårbare. Tænk at sundhedsvæsenet ikke magter noget så enkelt som at sikre udluftning i venteværelset. hvis de magtede at tage ansvar kunne de også opsætte en alm. luftrenser til ca 1.000 kr. Nogle fås endda med UV lys som vil kunne dræbe alle coronavirus partikler.. suk.