Kategorier
Den Politiske Blog Gratis Indlæg/Post Public

Her er min anbefaling til folketingsvalget i morgen

I morgen den 1. november 2022 er der valg til Folketinget. Dette er det første valg, siden jeg blev myndig i 1989, at jeg ikke vil gå hen og stemme.

Årsagen er, at jeg er blevet desillusioneret om systemet i Danmark, og forudsætningen for, at det giver mening for mig at stemme, er simpelthen ikke til stede. Det har den aldrig været i min levetid; jeg har bare været længe om at indse og acceptere det.

I min optik er forudsætningen for at stemme til et folketingsvalg, at Danmark er et demokratisk folkestyre. Det er vores kære land desværre ikke, selvom de fleste stadigvæk tror det. Det er ikke tilstrækkeligt, at der bliver ført massiv propaganda i skolen og pressen for at fastholde illusionen om Danmark som et demokrati, når det hverken er afspejlet i Grundloven eller den praktiske ledelse af landet. Vi lever reelt i et meget lidt indskrænket diktatur (monarki), der er underlagt globale magthavere.

Vi har her i vores hyggelige kongerige travlt med at kritisere andre lande, som vi synes mangler demokrati, fordi pressen siger, at vi skal synes det. Vi er sågar klar til at støtte amerikanerne i deres voldelige indførsel af demokrati i Mellemøsten. Samtidig lever vi selv i et land uden det, som vi går i krig for at gennemtvinge andre steder. Det er absurd.

Når der er blevet rettet op på de demokratiske problemer i Danmark, så vil jeg begynde at stemme igen, og jeg vil insistere på, at det er en borgerpligt at deltage i folkestyret. Jeg er faktisk så meget fan af folkestyre, at jeg mener, der bør indføres meget mere direkte demokrati, dvs. mange flere lokale valg – og meget mindre regering og meget færre professionelle politikere.

Jeg vil ikke anbefale, at du ikke stemmer. Det skal du kun lade være med, hvis du ligesom jeg har mistet den sidste rest af illusorisk tro på systemet. Du kan have forskellige gode grunde til at stemme i morgen.

Liberal Alliance, Nye Borgerlige eller Frihedslisten

Enhver regering skal vurderes på det, den har gjort. Mette Frederiksen-regeringen og i særdeles dens håndtering af coronasituationen har været en skandale uden lige. Jeg forstår derfor godt, hvis du ønsker at stemme taktisk – simpelthen for at komme af med Mette F. Hvis det er dit motiv, så er Liberal Alliance og Nye Borgerlige formentlig de eneste, der har en realistisk mulighed for at blive valgt ind, og som ikke kunne finde på at støtte en regering med Socialdemokratiet. Forstå mig ret: Jeg synes, at den socialdemokratiske ideologi er god; problemet er, at Socialdemokratiet fører en helt anden politik i praksis. Rådden vin kan godt være pakket ind i en pæn flaske.

Nye Borgerlige er efter min vurdering den parlamentarisk interne, zionistisk kontrollerede opposition i Danmark. Det vil have en vis underholdningsværdi, hvis Nye Borgerlige kom til magten. Hvordan vil de sno sig for at gennemføre den samme coronarelatede slutmålspolitik, som de påstår at være modstandere af? Det kan sagtens lade sig gøre med smart propaganda. Ud fra politik som en teaterforestilling så vil store fremskridt til Liberal Alliance og Nye Borgerlige give den mest interessante næste sæson af serien ‘Danmark i forfald’.

Jeg har selv hjulpet med min underskrift til, at Flemming Blicher fra Frihedslisten kunne blive opstillingsberettiget som løsganger i min valgkreds. Der er løsgængere fra Frihedslisten i alle valgkredse til valget i morgen. Hold øje med din lokale kandidat, hvis du vil stemme på en, der er klar over, at der er noget grueligt galt med systemet. Problemet er bare, at det er pokkers svært at blive valgt ind som løsgænger, da det kræver ekstremt mange personlige stemmer. Så vidt jeg ved, er det kun Jacob Haugaard, der tidligere er lykkedes med det. Han lovede medvind på cykelstierne, og den er jo svær at hamle op med. En taktisk grund til at stemme på din lokale kandidat fra Frihedslisten er, at det kan hjælpe på deres finansiering fremadrettet. Det er vist sådan, at hvis en kandidat får mindst 1.000 stemmer, så udløser det mulighed for 35 kr. pr. stemme pr. år frem til næste valg i partistøtte. Dvs. 35.000,- kr. pr. år pr. kandidat pr. 1.000 stemmer. Der er stadigvæk langt op til de over 20.000 personlige stemmer, der skal til for at blive valgt ind, men det kan som sagt så udløse noget økonomisk støtte fra systemet. Det kan man så mene om, hvad man vil.

Hvis min konspirationsteori om sidste kommunalvalg er sand, så kan du med fordel sætte dit kryds ud for den kandidat på din stemmeseddel, hvor der mangler et afkrydsningsfelt. Jeg stillede sidst op som kandidat for Frihedslisten i Københavns Kommune, og trykkeriet havde “glemt” at lave et afkrydsningsfelt ud for mit navn… Det var, da jeg opdagede det, at jeg mistede min sidste rest af tro på systemet.

Cover: Foto fra 1936 af August Landmesser, der nægte at give nazihilsen midt i en flok af nazister.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
6 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
lene riber larsen
mandag, 31 oktober 2022, 16:22 16:22

jeg forstår dig

Suzanne Pedersen
mandag, 31 oktober 2022, 16:26 16:26

Helt enig
stemmer forsørget gang heller ikke .
50 år siden jeg fik stemme ret, og har ellers stemt hver gang 😔

Brian Olesen
tirsdag, 1 november 2022, 16:33 16:33

Jeg mener, der er halvanden fejlslutning i din ydmyge podcast.

For det første og mest væsentlige, så er det bl.a. netop grundet socialdemokratisk ideologi, der gør, at vi er, hvor vi er idag.

For det andet, mener jeg, at du burde støtte Flemming Blicher og kampen for frihed uanset hvad.

For selvom du, Per Brændgaard, med din manglende stemme trækker stemmeprocenten ned, så bør man ikke se bort for den moralske opbakning.

Last edited 7 months ago by Brian Olesen
Anne Marie Hvid
tirsdag, 1 november 2022, 19:23 19:23

Det er antidemokratisk og utilgiveligt, at der har manglet et afkrydsningsfelt ud for dit navn på den trykte stemmeseddel. Jeg håber Frihedslisten har bakket dig op i dette. At stå alene er hård kost, der er slidsomt og det kræver mod. Men når ens intuition, tro, viden og dybe kærlighed til sandheden er drivkræfter bagved, må man gå vejen. Ligesom hos forfatteren Naomi Wolf, der med dette som drivkraft fik udgivet bogen: ” The bodies of others “. Naomi Wolf er en modig jødisk kvindelig forfatter, synes jeg. Leonard Cohens religiøse sang ” Suzanne “, er på tre vers. Det… Read more »

David
David
torsdag, 10 november 2022, 16:24 16:24

Her er min anbefaling i forhold til i det hele taget at stemme; Lad vær, din stemme er din egen for kun du kan tale for dig selv. God artikel, men jeg synes at du bør udforske din disillusionering helt til bunds. Hvad mener jeg med det? Jeg mener at ingen har ret til at tvinge sin vilje ned over hovedet på andre ved hjælp af trudsler om vold og tvang, og det er det som ALLE regeringer gør uanset hvor godsindede de er. Ingen lov er nogensinde blevet fremstillet som frivillige forslag til hvordan landets borgere bør befærde sig.… Read more »

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x