Kategorier
Gratis Indlæg/Post Public Sundhedsbloggen Sundhedspressen

Frihed og fred er forudsætninger for sundhed: Genstart fredsbevægelsen nu!

Der er mange, der undrer sig over, hvorfor jeg som sundhedsformidler er så aktiv – til tider ligefrem aktivistisk – for fred og frihed. Det er jo politik, og politik har jo ikke noget med sundhed at gøre, bliver der tænkt. Jeg er uenig. Sundhed har i høj grad noget med politik at gøre, og frihed og fred er forudsætninger for ægte sundhed.

Hvad nytter det, at kroppen er sund, hvis det sker på bekostning af den mentale og sociale frihed? Hvad er det egentlig for en holdning, vi lærer, når vi indfører sundhed ved at føre krig mod de dårlige vaner og gå til kamp mod de overflødige kilo? Jo, det skal jeg fortælle dig: Vi normaliserer ‘krig’ som vejen til sundhed og ‘fængsel’ som en nødvendig pris at betale for den nærmest hellige sundhed.

Coronakrisen har vist, at de fleste danskere er parate til at ofre deres frihed for løfter om sundhed. Det vidste jeg egentlig godt i forvejen, da jeg havde advaret om sundhedsfascismen i mange år før coronabesættelsen. Danskernes frihedsfobi og krigstrang ses tydeligt i holdningen til slankekure og motion. Der er nærmest ingen grænser for, hvad man kan bilde folk ind af livsindskrænkende foranstaltninger, hvis de tror, at de er nødvendige for, at de kan tabe sig og komme i form. Det kræver selvfølgelig, at sundhedsdiktatoren er ekspert, men den slags har man medierne til at udnævne nu om stunder. Skriv en bog og kom i Go’ Morgen Danmark, så er du ekspert! Eller endnu bedre: Bliv ansat af en offentlig myndighed! Du kan på den måde selv bestemme, om du vil være en sjov eller en kedelig ekspert. Der er frit valg på eksperthylden, så længe dine fascistiske tendenser går i den rigtige retning.

Ukrainekrisen har vist, at danskerne er et ualmindeligt krigsliderligt folkefærd, og folketingspolitikerne har nærmest stået i kø for at savle krigsliderlige udgydelser til folket på de sociale medier. Nu står vi så for første gang siden Den Kolde Krig foran en reel trussel om 3. Verdenskrig med larmende våben, herunder atomvåben med hvad det kan medføre at total ødelæggelse. Hvis først bomberne begynder at regne ned over Danmark, så bliver coronavirus, overvægt og fysisk inaktivitet pludselig relativt små sundhedsproblemer.

Hvis du skulle være i tvivl, så lad mig minde om, at krig er usundt. Krig øger stress, og der kan opstå problemer med forsyningen af vand, mad og livsvigtig medicin. Krig øger også risikoen for pludselig død eller invaliderede sygdom som følge af projektiler, missiler, atomvåben og biologiske våben. Krig er ikke kun usundt for soldaterne, men os alle.

Ligesom den spirende frihedsbevægelse i kølvandet på coronaen i min optik er en sundhedsbevægelse, så vil en stor fredsbevægelse også være gavnlig for sundheden. Jeg har derfor i dag taget det første lille initiativ til at etablere Fredsbevægelsen i Danmark. Fred, frihed og sundhed skal gå hånd i hånd, da en sund person og et sundt samfund kun er sundt, hvis det er frit og fredeligt.

Bliv abonnent eller giv en donation.

Cover: Unsplash.com (Vasilios Muselimis)

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
4 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Istian@
tirsdag, 8 november 2022, 16:15 16:15

Hej Per, Tak dine mange initiativer til folkeoplysning. Senest, og ok, tager du nu initiativ til ”at etablere Fredsbevægelsen i Danmark. Fred, frihed og sundhed skal gå hånd i hånd…” Jeg tillader mig at henlede venligst en opmærksomhed om benævnelsen til at etablere ”Fredsbevægelsen Danmark..”, idet i 1980 blev oprettet en fredsbevægelse i Danmark med det formål at (vi) ville samle tilslutning blandt befolkning(er) i Danmark, og i landende i Europa, til støtte for at ville gøre Danmark samt med andre europæiske landes territorier atomvåben fri område(r)- i protest mod NATO’s og Sovjetunionens (Warszawa-pagtens landes) opstillingerne af Atomvåbenraketter under en… Read more »

Istian@
tirsdag, 8 november 2022, 16:17 16:17

Ps.. rettelse: .i 1980’serne..

Henrik Camillo
Henrik Camillo
onsdag, 9 november 2022, 21:05 21:05

Jeg vil gerne være med 🙏❤️

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x