Kategorier
Ernæringsbloggen Forside Gratis Indlæg/Post Public Sundhedspressen

Mennesker med overvægt spreder coronavirus mere

Ny forskning har vist, at stigende BMI er forbundet med stigende videregivelse af smitte med det nye coronavirus.

Sandsynligheden for at falde i kategorien ‘superspreder’ steg med stigende BMI, viste en sporing af kontakter til 218 covid-19-tilfælde. Undersøgelsen fandt en statistisk signifikant sammenhæng mellem svær overvægt (BMI > 30) og spredningen af infektionen. Statistisk justering for forstyrrende faktorer bevirkede blot, at sammenhængen blev endnu mere markant.

Hvis sammenhængen er kausal, så vil reduktion af forekomsten af svær overvægt i samfundet medføre reduktion i coronasmitten.

Kilde: Daniela de la Rosa-Zamboni, Fernando Ortega-Riosvelasco, Nadia González-García, Sergio Saldívar-Salazar & Ana Carmen Guerrero-Díaz. Correlation between body mass index and COVID-19 transmission risk. International Journal of Obesity volume 46, pages 2068–2069 (2022)

Cover: Unsplash.com (AllGo – An App For Plus Size People)

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
3 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Henni Amtrup S. Olesen
onsdag, 23 november 2022, 9:17 09:17

Positivt du tør at være politisk “Ukorrekt” i dette mærkelige land, hvor der kun er plads til de “rigtige” meninger;-) Og så har SSI fundet ud af, at D-vitamin har en gavnlig indflydelse på “corona”, noget vi er en lille håndfuld der har vidst i snart 3 år…..Men nu har man jo opnået hvad man ville med ca. 80 procent af befolkningen, så sker der ikke den store skade ved at lække det. Kom til at tænke på, ved blodtransfusion er der stor risiko for at Uvaccinerede vil få, for at sige det kort, ødelagt blod. Uvaccineret blod, vil komme… Read more »

Henni Amtrup S. Olesen
onsdag, 23 november 2022, 21:52 21:52

Nu ved jeg ikke hvad du eksakt hentyder til, men gætter på det er blodtransfusionerne.

Desværre kan jeg lige på det punkt, ikke se nogen gylden middelvej.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x