Kategorier
Frihedspressen Gratis Indlæg/Post Propagandabloggen Public

Flad Jord: Den psykologiske krig mod det åbne sind

Det er IKKE lige meget, hvad vi tror om verden. Det er ikke muligt at afsløre et stort bedrag, hvis man samtidig er blevet forført ind i en ny, stor løgn. Man er simpelthen utroværdig.

Tidligere i dag vovede jeg mig til at udgive dette på min Facebookside:

Det afstedkom flere kommentarer, bl.a.:

  • “Jeg forstår ikke at det tema overhovedet nævnes…. Folk må da tro Hva de vil om det. Mon ikke der er andet som er vigtigere at pointere?, 🤔🤷‍♀️”
  • “Hvorfor sætte gåseøjne ind. At vi kan rumme hinandens forskellige ideer omkring jorden er vel vigtigere end at begynde at nedgøre dem der ikke tror det samme som en selv. Det er fint du tror jorde er rund, jeg tror den er flad. Men i sidste ende er det ikke hvad vi tror på der gør os til dårlige eller gode mennesker. Det er vores handlinger.”
  • “Ret interessant… men jordens form var angivet som plan overflade af flere højt avancerede kulturer før NASA =NAZI fik vent denne sandhed.. 🤔…. Der er meget viden som blev/er slettet….. Narretivet om vores hjem er blevet ændret alt i takt med magthaverne igennem historien. En historien de ikke vil fortælle. 🤔”
  • “Man kan jo også prøve, at læse i en gammel bibel, der står flere steder at jorden er flad. Hvis man er doven, kan man nøjes med at læse skabelsen.”
  • “Tror du da at du bor på en kugle der drejer rundt med over 1500 km i timen og at kineserne går rundt med hovedet nedaf under dine fødder ?Er det sund fornuft – med al respekt!”
  • ““Våbengørelse”? – hedder det ikke bevæbning..?”
  • “Hvorfor skal Per nu til at køre hetz mod folk der har set igennem løgnene og tror på Firmamentet? Er han frimurer? Betalt og kontrolleret opposition? Disse opslag på alle hans sider er jo tåkrummende pinlige. Her en video med argumenter og beviser på at Firmamentet er for real. https://youtu.be/p8sh6gHw2lM”
  • “Så bliver der bekendt kulør. Befriende. Og ovenikøbet med mockery oven i hatten. Som vanligt.”

Da jeg jo ikke besvarer kommentarer på censurbaserede, sociale medier som Facebook, så vil jeg lave et samlet svar herunder i stedet for.

Aikido mod sandhedssøgere

Folk må selvfølgelig tro, hvad de vil. Når jeg mener, at troen på Flad Jord er resultatet af en en konstrueret ‘våbengørelse’ af det åbne sind, som snarere er det modsatte af en ‘bevæbning’ af sindet, så er det fordi, der er tale om en forførelse, der lokker det åbne sind til at tro på en ny løgn. Våbengørelsen består således i at gå med det åbne sinds tendens til at tro på alt baseret på autoritetsmistro og søge nye fællesskaber i den proces, som yderligere bekræfter det nye fællesskab i troen på, at Jorden er flad. Det er klassisk taktik indenfor japansk kampkunst: at vende modstanderens energi mod ham selv, mest tydeligt indenfor aikido.

Hvis det åbne sind skal bevæbnes, så skal det udstyres med kritisk tænkning og trænes i den videnskabelige metode. Kombinationen af et åbent sind og kritisk, rationel, evidensbaseret tænkning er sprængfarligt for de virkelige konspiratører. Men et sind med for meget åbenhed og for lidt rationalitet er uskadeligt for de virkelige konspiratører, da ALLE de “vågnes” opfattelser (inkl. de virkelige konspirationer) via guilty-by-association-argumentation kan udstilles som tåbelige, hvorved heller ikke de virkelige afsløringer trænger igennem. Hvis du ikke kan argumentere rationelt for din kritik, så har du tabt enhver debat på forhånd. Her tænker jeg på rigtige debatter og ikke skænderier på Facebook.

Dette trick med at rulle med modstanden og lokke sandhedssøgere over i nye løgne er efter min opfattelse den primære taktik, der nu bliver brugt mod os, der har opdaget nogle af bedragene og som nu ønsker at vide, hvordan verden fungerer. De er ligeglade med, om vi kender sandheden om noget, bare vi samtidig kommer til at tro på mindst én latterlig løgnehistorie om noget andet, såsom historien om at Jorden i virkeligheden er flad. Det er psykologisk krigsførelse mod det åbne sind, og der er desværre mange ellers fornuftige mennesker, der falder pladask for det.

Cover: Unsplash.com (Elena Mozhvilo)

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
6 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Michael Hansen
mandag, 28 november 2022, 20:00 20:00

Er det ikke lidt dobbelt moral, at du godt vil poste en masse ud på dit facebook profil, men ikke besvare folk der, fordi facebook eret  censurbaserede socialt medie ?

Måske der også er nogle andre grunde, end lige den ene he he

Lars Hansen
mandag, 28 november 2022, 20:40 20:40

Må jeg foreslå at du lukker dine Facebookopslag for kommentarer med det samme når du poster dem. Og henviser til at kommentere på din blog. det vil give mere aktivitet her og de mest useriøse gider sikkert ikke oprette sig som brugere for at kunne skrive.

Lars Hansen
tirsdag, 29 november 2022, 13:13 13:13

Du trykker på de 3 vandrette prikker i øverste højre hjørne af dit opslag og vælger “Slå kommentarer fra” på den menu som kommer frem. Du kan først gøre det efter at opslaget er offentliggjort, så der vil være adgang til at kommenterer i nogle få sekunder.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x