Kategorier
Den Politiske Blog Gratis Indlæg/Post Public

Hugo Helmig udtrykte stor ærgrelse og magtesløshed over coronasituationen

Coronarestriktionerne medførte en voldsom stigning i forekomsten af dårligt mentalt helbred hos unge i Danmark. Det viste Den Nationale Sundhedsprofil 2021.

En væsentlig del af årsagen skal findes i, at unge blev forhindret i at gå ud og møde andre unge, f.eks. til koncerter.

Det gik også ud over de udøvende musikere, hvor især de unge af dem har været sårbare for udsigten til at få fjernet deres levebrød, som jo i højere grad er at sælge koncertbilletter end Spotify-streams.

Den unge popmusiker Hugo Helmig udtrykte i starten af 2021 stor ærgrelse og magtesløshed over, at coronarestriktionerne tvang ham til at aflyse og udsætte en planlagt turné.

“Som I nok har regnet ud, så må vi nu flytte touren igen pga. corona. Det er helt vildt ærgerligt, men der er desværre intet, vi kan gøre.”

Hugo Helmig i Gaffa, 15.01.2021

Da meldingen fra autoriteterne var, at vi skulle vænne os til en ‘ny normal’ med uforudsigelige nedlukninger og restriktioner som følge af coronatallene, så kan det have medført en kronisk påvirkning af den mentale sundhed. Udsigt til krav om mundbind i en branche, hvor man skal bruge sin stemme, er også ganske deprimerende.

Hvad kan vi lære af Coronaen? Når man skyder gråspurve med kanoner, så ødelægger man alt for meget. Det burde vi måske have vidst i forvejen.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
4 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Henni Amtrup S. Olesen
onsdag, 30 november 2022, 15:56 15:56

Minkskandalen er vand i forhold til hvad nedlukninger og restriktioner har medført på andre områder, – vort en gang så delige land, har forandret sig til et moderne Nordkorea.

Saladin B
fredag, 2 december 2022, 10:46 10:46

Hugo er muligvis død af corona vaccinen.. Der er måske “bare” tale om endnu et sudden death Thomas Helmig skriver nemlig at han var i lejligheden og at Hugo tilsyneladende døde mens han sov ‘På dit alt for korte livs sidste aften, sad vi to sammen i sofaen i din lejlighed. Vi spiste og så ‘Notting Hill’ og vi snakkede og vi snakkede. Du var så fuld af håb, drømme og planer for fremtiden. Jeg var hos dig hele natten og mens du sov, gav dit lille hjerte op’, skriver Thomas Helmig og fortsætter.’ https://ekstrabladet.dk/underholdning/udlandkendte/orange-is-the-new-black-stjerne-doed/9534956 Jeg ved godt at det… Read more »

Last edited 6 months ago by Saladin B
Henni Amtrup S. Olesen
fredag, 2 december 2022, 14:10 14:10
Reply to  Saladin B

Efter at have læst Thomas Helmigs rørende beretning om deres sidste timer sammen, tænkte jeg nøjagtig det samme som dig Silas – “vaccinen”.

Og ja, – tak til frihedens stemme.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x