Kategorier
Den Politiske Blog Forside Gratis politik Public

Hugo Helmig udtrykte stor ærgrelse og magtesløshed over coronasituationen

Coronarestriktionerne medførte en voldsom stigning i forekomsten af dårligt mentalt helbred hos unge i Danmark. Det viste Den Nationale Sundhedsprofil 2021.

En væsentlig del af årsagen skal findes i, at unge blev forhindret i at gå ud og møde andre unge, f.eks. til koncerter.

Det gik også ud over de udøvende musikere, hvor især de unge af dem har været sårbare for udsigten til at få fjernet deres levebrød, som jo i højere grad er at sælge koncertbilletter end Spotify-streams.

Den unge popmusiker Hugo Helmig udtrykte i starten af 2021 stor ærgrelse og magtesløshed over, at coronarestriktionerne tvang ham til at aflyse og udsætte en planlagt turné.

“Som I nok har regnet ud, så må vi nu flytte touren igen pga. corona. Det er helt vildt ærgerligt, men der er desværre intet, vi kan gøre.”

Hugo Helmig i Gaffa, 15.01.2021

Da meldingen fra autoriteterne var, at vi skulle vænne os til en ‘ny normal’ med uforudsigelige nedlukninger og restriktioner som følge af coronatallene, så kan det have medført en kronisk påvirkning af den mentale sundhed. Udsigt til krav om mundbind i en branche, hvor man skal bruge sin stemme, er også ganske deprimerende.

Hvad kan vi lære af Coronaen? Når man skyder gråspurve med kanoner, så ødelægger man alt for meget. Det burde vi måske have vidst i forvejen.

Tilmeld
Besked om
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x