Kategorier
Forside Frihedspressen Gratis presse Public

Coronaskeptikere planlagde statskup i Tyskland

Mindst 25 personer er anholdt under en politiaktion i Tyskland tidligt onsdag. Det skriver Berlingske i dag.

Det er angiveligt højreekstremister med tilknytning til den såkaldte Reichsbürger-bevægelse, der siden november 2021 har planlagt et statskup.

Europaekspert Lykke Friis vurderer, at det er de strenge coronarestriktioner, der har givet den højreekstremistiske bevægelse i Tyskland så meget vind i sejlene.

Spørgsmålet er derfor også, hvor højreekstremistiske og “nazistiske” de reelt er, dem der har planlagt det tyske statskup. Det kan være et propagandanavn for at demotivere almindelige, retskafne mænd fra at gøre det samme i Tyskland og andre lande.

Restriktionerne har været endnu værre i Tyskland end i Danmark. Det er min vurdering fra kilder i aktivistmiljøet, at regeringen fjernede restriktionerne her i landet i sidste øjeblik, inden modstanden også blev voldelig. En sæson mere med nedlukninger og mundbind og der ville være udbrudt borgerkrig i Danmark, vurderer jeg. Den igangværende primært økonomiske krig mod det danske folk har derimod endnu ikke samlet en betydelig modstandsbevægelse med voldsparathed.

Cover: Unsplash.com (Jonas Augustin)

Tilmeld
Besked om
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x