Kategorier
Forside Frihedspressen Gratis presse Public

B.A. #35: Vi befinder os i en ny middelalder med intellektuelt mørke

Der skulle 3.000 betjente til at anholde 25 formodede kupmagere i Tyskland i går.

I hovedstrømspressen kan vi se billeder af maskerede betjente anholde Heinrich XIII, også kendt som Prins Reuß foran hans hus i Frankfurt. Han er angiveligt omdrejningspunkt i den højreekstremistiske terrorgruppe, som ville tage magten i landet. Det er bemærkelsesværdigt, at den anholdte ældre mand på billederne er iført ikke blot et almindeligt mundbind, men hvad der ligner en N95-maske.

Det politimæssige overkill, de propagandaprægede billeder og den latterlige historie om Reichsbürger-bevægelsen, der ønsker et nyt kongedømme, tyder på, at sagen og især presseomtalen af den også eller udelukkende handler om at latterliggøre og skabe frygt for enhver gruppe, der ønsker et fundamentalt anderledes samfund.

Jeg har skrevet om det før, og nu gør The Exposé det også: Coronatiden har startet en ny mørk middelalder. Den gamle mørke middelalder var i Europa fra år 476 til ca. år 1000. Det var en periode med tilbagegang og intellektuelt mørke. Den nye mørke middelalder er karakteriseret ved et nyt syn på videnskab, hvor det rationelle er blevet overmandet af den irrationelle frygt og den store pengemagt, der driver denne frygt og de falske løsninger. Fri faglig debat eksisterer ikke længere, de få, der vover sig til kritiske ytringer, bliver hurtigt og effektivt udstødt, og information, der ikke stemmer overens med den statsgodkendte sandhed, bliver censureret og umulig at modtage. For en sikkerheds skyld, naturligvis.

The Transnational har bragt en artikel om Bertrand Russells takketale, da han i 1950 modtog Nobels Litteraturpris. Bertrand Russells pointe om, at al menneskelig aktivitet er drevet af begær, og at der findes fire former for uendeligt begær, er særdeles aktuel i dag for at forstå, hvorfor verden er ved at gå helt fra forstanden, uden at nogen gør nok ved det. De fire former for endeløst begær er i følge Russell erhvervelse (begær efter at erhverve goder, dvs. penge og materialisme), rivalisering (begær efter at få rivaler ned med nakken), forfængelighed (begær efter at blive set og føle sig som noget særligt; det er det, mange bliver fanget af på de sociale medier i dag) og kærlighed til magt (dvs. magtliderlighed; det er det, der driver de fleste succesfulde politikere og ledere). De fire former for begær er listet i stigende grad af styrke.

Russell nævner også kærlighed til spænding (begær efter at flygte fra kedsomhed) som et sekundært motiv, der i følge Russell kan få folk til at bryde ud i jubel, når regeringen annoncerer, at de er blevet udvalgt til at blive slået ihjel – simpelthen for at komme væk fra kedsomheden. Russell var tilhænger af gåture og andre former for fysisk aktivitet, da den resulterende kropslige udmattelse gør, at man ikke så let bliver lokket i fordærv af kærlighed til spænding. Pointen er også, at hvad som helst, der tilbyder en vej ud af kedsomheden, også selvom det kræver, at man selv mister livet, kan virke tiltalende på moderne mennesker. Man kan dermed forestille sig, at information om f.eks. covid-19-vaccinernes mulige bivirkninger og udeklarerede indholdsstoffer øger trangen til at tage sprøjten – simpelthen for at få spænding i hverdagen, især hvis spændingen opstår i et fællesskab med andre, der også spiller denne moderne form for russisk roulette.

Hvis du vil grave dybere i, hvem der står bag den tossede verden og de store bedrag, så har jeg skrevet et nyt indlæg i dag i Den Politiske Blog om det. Indlægget hedder Derfor er militant jødisk-zionistisk ekstremisme så farlig. Du skal være abonnent eller politisk medlem for at tilgå det indlæg.

Kilde: De Vigtige Nyheder 08.12.2022

Bliv abonnent eller giv en donation

Cover: Unsplash.com (Felix Mittermeier)

Tilmeld
Besked om
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x