Kategorier
Forside Frihedspressen Gratis presse Public

B.A. #39: Jakob Ellemanns svigt kan øge det folkelige oprør

Avisen i dag handler om den asymmetriske MeToo-debat, den troløse regeringsdannelse og den syge fedmemedicin.

MeToo-debatten er nu også startet i Norge, skriver DR. Det er den norske forfatter Hilde Rød-Larsen, der har skrevet en selvbiografisk roman om en ung kvinde, der har sex med en psykolog, mens hun lider af en spiseforstyrrelse. Hendes egen historie er, at hun i flere omgange havde en seksuel relation til en ældre og magtfuld psykiater, mens hun led af en spiseforstyrrelse i sine 20’ere. Det betegner hun nu som et “klassisk eksempel på en asymmetrisk magtrelation“. Hun siger endvidere: “Jeg har været offer for en læges udnyttelse og manipulation. Det er ikke noget, jeg har set klart før nu, efter jeg har skrevet romanen.” Forfatteren udtaler dog også, at hun godt er klar over, at han aldrig var hendes læge; han var således blot én læge.

Jeg ved intet om den konkrete sag. Jeg bemærker blot, at kvinden betegner magtrelationen som ‘asymmetrisk’, hvilket alle magtrelationer i sagens natur jo er, da det ellers ikke er en magtrelation. Jeg bemærker også, at det i denne og alle andre MeToo-sager, jeg kender til, bliver udlagt som, at det altid er den mere magtfulde mand, der udnytter den mindre magtfulde kvinde til at få sex. Det ligger underforstået, at kvinden aldrig får noget ud af det – hverken seksuelt eller på anden vis. Dette er en voldsom undervurdering af kvinders seksualitet og evne til at bruge sex som magtmiddel overfor mænd. Hvis der er en magtrelation, så kan sex misbruges som magtmiddel begge veje. Dette simple faktum bliver konsekvent ignoreret i MeToo-debatten, hvilket skaber en uretfærdig ubalance og fastholder narrativets våbengørelse af kvinders subjektive oplevelser og følelser uafhængigt af de objektive forhold og mandens konkrete handlinger.

Ellers er den store nyhed jo, at både Løkke og Ellemann trækker deres krav om advokatundersøgelse af Mette Frederiksen i land. Specielt for Ellemanns vedkommende er der tale om et gigantisk løftebrud. Det opmuntrende ved den situation er, at det kan vække en større del af folket til en mere direkte modstand mod det korrupte magtsystem og en mere direkte kamp for, at også kriminelle i den øverste magtelite skal efterforskes, retsforfølges og straffes for deres kriminelle handlinger. Det bliver vi andre jo, så hvorfor skal de ikke også stå til regnskab for deres gerninger?

Danske Novo Nordisk har haft stor økonomisk succes med deres nye receptpligtige slankemiddel Wegovy i USA, og det er nu også på vej mod det danske marked. I USA sælges produktet også under navnet Ozempic. Det europæiske lægemiddelagentur (EMA) oplyser i følge DR, at Wegovy er godkendt til brug til voksne med et BMI over 30 eller et BMI over 27 med vægtrelaterede sygdomme som f.eks. type 2-diabetes. Wegovy fås som penne, som patienten selv sprøjter ind under huden på f.eks. maven en gang om ugen. Det aktive stof i Wegovy, semaglutid, virker på samme måde som et naturligt hormon i kroppen, der bl.a. øger mæthedsfornemmelse. Studier har vist, at Wegovy kan få overvægtige til at tabe sig op til 17 pct. efter cirka et år. De hyppigste bivirkninger ved Wegovy er hovedpine, kvalme og opkastning, diarré, forstoppelse og mavesmerter. Prisen er ifølge Novo Nordisk 47 kr om dagen eller godt 17.000 kr om året. Jeg vil i kommende indlæg tage et mere kritisk blik på Wegovy og aktivstoffet semaglutid.

Kilde og flere nyheder: De Vigtige Nyheder 12.12.2022

Bliv abonnent eller giv en donation

Cover: Unsplash.com (BAILEY MAHON)

Tilmeld
Besked om
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x