Kategorier
Den Politiske Blog Forside Gratis politik Public

Lad os nu stå sammen

Tillad mig at foreslå, at vi alle begraver stridsøksen.

Det er let at finde noget at kritisere hos vores venner, især når vores fjender gemmer sig i mørket.

Ingen af os er perfekte. Vi har alle begået fejl, og vi vil fortsat begå fejl. Lad os acceptere og tilgive vores egne og andres fejl, mens vi retter fokus på den fælles sag og kampen for frihed, sandhed, sundhed og retfærdighed.

Hverken du eller jeg er hverken Jesus eller Buddha, men vi kan lade os inspirere af deres fælles budskab om næstekærlighed – og i bedste Søren Kierkegaard-stil stå sammen i angsten, der bekræfter os i, at vi alle dybest set er forskellige dele af den samme ånd.

Det er angsten og næstekærligheden, der kan hæve vores perspektiv fra infighting til outfighting.

KEJSEREN HAR IKKE NOGET TØJ PÅ

Og uanset om du er enig eller uenig i mine flyvske ord, så kan vi måske blive enige om dette: KEJSEREN HAR IKKE NOGET TØJ PÅ!

Ja, det er sandt: KEJSEREN HAR IKKE NOGET TØJ PÅ!

Jamen, jamen, jamen, tænker de andre, mens vi kan se det: KEJSEREN HAR IKKE NOGET TØJ PÅ!

Vores danske kulturarv omfatter al den visdom, vi har brug for at gennemskue bedraget. Og vi kan spise kage og hygge os, imens vi deler den indsigt, som barnet først så: KEJSEREN HAR IKKE NOGET TØJ PÅ!

Når vi først står sammen i tusindvis foran kejserens paladser over det ganske land og har fået alle til at se kejseren, som han faktisk er klædt – eller rettere ikke er klædt – frigjort fra fortællingen om hans prægtige klæder, der reelt ikke er der, så kan vi derefter skændes om, hvordan han så bør klædes på, og om han overhovedet skal være der. Men lad os tage ét skridt ad gangen. Og lige nu har vi brug for at stå sammen.

Vi er folket! Vi har magten! Hvis vi kan finde ud af at begrave stridsøksen og stå sammen i erkendelse af den simple sandhed: KEJSEREN HAR IKKE NOGET TØJ PÅ!

Må 2023 giver lige så meget samling, som 2022 gav splittelse.

Tilmeld
Besked om
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x