Kategorier
Forside Frihedspressen Gratis presse Public

Problemerne med coronavaccinen kan måske løses med en anden vaccine

Den nyeste fagartikel af Christine Stabell Benn og kolleger kan tolkes som, at problemerne med covid-19-vaccinerne kan løses ved at give endnu en vaccine.

Titlen på den nye artikel er Beneficial non-specific effects of live vaccines against COVID-19 and other unrelated infections, og den blev udgivet i tidsskriftet The Lancet Infectious Diseases nr. 1 i januar 2023.

Artiklen taler for brugen af levende vacciner for at opnå uspecifikke virkninger som supplement til de specifikke covid-19-vacciner, der hidtil er blevet brugt.

Som eksempel på en sådan levende vaccine nævner artiklen BCG-vaccinen, idet nyere forskning angiveligt har vist, at denne vaccine reducerer dødeligheden uden at beskytte mod covid-19-infektion. Artiklen nævner til sidst, at vacciner af denne type kan modificere immunsystemets reaktion på specifikke covid-19-vacciner, hvilket bl.a. kan betyde, at coronavaccinernes effekt kan fremmes, og bivirkninger kan reduceres.

BCG-vaccinen er en vaccine mod tuberkulose. BCG står for Bacillus Calmette-Guerin opkaldt efter vaccinens opfindere Albert Calmette og Camille Guérin. Tuberkulose er en infektionssygdom, som forårsages af tuberkelbakterien (Mycobacterium tuberculosis). Den er nu udryddet i Danmark, og BCG-vaccinen har ikke været obligatorisk siden 1986. Det er nu kun i udviklingslande, at BCG-vaccinen bliver brugt mod det, den blev udviklet til.

BCG-vaccinen bliver produceret af AJ Vaccines i Danmark. Det var det saudiske firma, der købte vaccineproduktionen fra Statens Serum Institut af den danske stat for en slik. De holder til på Amager. Hvis konceptet om, at BCG-vaccinen skal indgå i det globale covid-19-vaccinationsprogram, vinder indpas, så står AJ Vaccines foran en milliardfortjeneste i de kommende mange år.

Bestyrelsen af AJ Vaccines (kilde: ajvaccines.com)

Cover: ajvaccines.com

Tilmeld
Besked om
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x