Kategorier
Forside Gratis analyse Propagandabloggen Public

TjekDet og deres eksperter lyver om pludselig død blandt sportsfolk

TjekDet dumper faktatjek. FIFA registrerede 31 pludselige dødsfald i vaccineåret 2021, mens der kun var 2 dødsfald i coronaåret 2020. Den normale forekomst er 5-10 pludselige dødsfald pr. år ifølge FIFA.

Det statsfinansierede medie TjekDet påstår i en artikel udgivet i dag, at “anonyme “sandhedssøgeres” hjemmelavede liste ikke beviser, at antallet af døde sportsfolk er eksploderet på to år“.

I TjekDet-artiklen optræder Bo Gregers Winkel og Jens Cosedis Nielsen som eksperter, der benægter, at der siden introduktionen af coronavaccinerne er sket en stigning i pludselig død blandt sportsfolk.

Bo Gregers Winkel citeres bl.a. for følgende:

“Det lyder usandsynligt, og jeg er ikke bekendt med forskning, der faktisk dokumenterer, at andelen af atleter, der dør af hjertestop, er stigende. Heller ikke inden for de seneste to år.”

Jens Cosedis Nielsen kender heller ikke til forskning, der dokumenterer påstanden om stigning i pludselig død blandt sportsfolk siden coronavaccinen:

“Heller ikke han kender til pålidelig forskning, der dokumenterer, at der skulle være sket en betydelig stigning i antallet af kollapsede atleter på grund af coronavaccinerne. “Der er simpelthen ikke nogen tal, der underbygger, at atleter, der er vaccineret, skulle være i øget risiko for at dø pludseligt,” siger han.”

Tillad mig at henvise de to eksperter til en videnskabelig og fagfællebedømt artikel publiceret i Cureus Journal of Medical Science i august 2022 af Flavio A Cadegian med titlen Catecholamines Are the Key Trigger of COVID-19 mRNA Vaccine-Induced Myocarditis: A Compelling Hypothesis Supported by Epidemiological, Anatomopathological, Molecular, and Physiological Findings.

Her er et uddrag fra artiklen:

“Correspondingly, although an increase in sudden deaths among young people has been reported since the 1990s [16], the incidence of sudden deaths among athletes appears to have increased sharply in 2021 [17]. Chronologically, this coincides with the increased proportion of vaccinated athletes, with far more males affected than females, and the increase was particularly high in 2021 [5]. However, this is an anecdotal and empirical observation that has not been confirmed, while numbers are highly underestimated [18], obscuring a sudden death outbreak among athletes. Although preliminary and unofficial, specific data have been reported among professional male soccer players. The number of sudden deaths during soccer training among the International Federation of Association Football (FIFA) professional soccer players ranged between five and 10 deaths yearly between 2009 and 2019, and only two were reported in 2020; there was a yearly average of 7.8 deaths between 2009 and 2020. In 2021, 31 sudden deaths were reported [17,19,20].”

Lad mig oversætte dette til dansk:
  • Forekomsten af pludselig død blandt sportsfolk steg markant i 2021.
  • Coronavaccinerne blev introduceret og udbredt i 2021.
  • Fodboldorganisationen FIFA registrerede fra 2009 til 2019 5-10 dødsfald pr. år under fodboldtræning. Det antal faldt i coronaåret 2020 til 2. I vaccineåret 2021 steg antallet til 31 pludselige dødsfald.

Nu kan man som sundhedsekspert lyve på forskellige måder. Det virker som om, at TjekDet’s eksperter har løjet ved simpelthen ikke at have foretaget den videnskabelige litteratursøgning, som de burde være uddannet til at foretage. Læserne tror, at eksperter selvfølgelig har sat sig ind i emnet og spørgsmålet, da de vel ellers ikke ville optræde som eksperter i et faktatjekmedie. Det er her værd at bemærke de sproglige formuleringer i TjekDet-artiklen om, at de nævnte eksperter “ikke kender til” eller “ikke er bekendt med”, at det skulle forholde sig således, eller at der findes videnskabelig litteratur, der understøtter påstanden. Hvis man lader være med at undersøge en sag, så kan man undgå at “kende til” og “være bekendt med” sagen, men så er man sådan set ikke ekspert.

Det næste spørgsmål er så, om denne ignorance er intentionel eller ikke-intentionel, hvilket ikke umiddelbart kan besvares. TjekDet-skribenterne Andreas Søndergaard Petersen og Nathalie Damgaard Frisch har formentlig været omhyggelige med formuleringerne, så de kunne lyve og hjælpe deres kilder til at lyve uden at blive straffet alt for hårdt for det. Dét er jo tilsyneladende formålet med TjekDet’s arbejde for de sundhedsbedrageriske magthavere.

Cover: Unsplash.com (Jeffrey F Lin)

Tilmeld
Besked om
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x