Kategorier
Forside Frihedspressen Gratis presse Public

B.A. #92: Sådan fusker TV2 og SSI med det 4. stik

TV2 og SSI får det 4. stik til at virke gavnligt ved at sammenligne med 3. stik og ignorere de uvaccinerede. Igen.

TV2 citerer Ritzau, der citerer en pressemeddelelse fra Statens Serum Institut (SSI) i en artikel i dag med overskriften ‘Fjerde coronastik beskytter markant bedre end tredje’.

Kilden er som sagt SSI, der i en pressemeddelelse udgivet i dag bl.a. skriver følgende:

I efteråret 2022 blev alle over 50 år tilbudt et 4. stik for at øge beskyttelsen mod covid-19. Der blev tilbudt en opdateret covid-19-vaccine, der skulle beskytte bedre mod omikronvarianten, der herskede på det tidspunkt. Nu viser resultater fra en stor fælles nordisk kortlægning, at dette også var tilfældet.

SSI’s kilde er et preprint af en ikke-fagfællebedømt artikel med titlen ‘Comparative effectiveness of the bivalent BA.4-5 and BA.1 mRNA-booster vaccines in the Nordic countries‘. Om forfatterne kan vi der bl.a. læse i afsnittet ‘Competing Interest Statement’:


EP reports receiving a grant from The Finnish Medical Foundation outside the submitted work. RL reports receiving grants from Sanofi Aventis paid to his institution and receiving personal fees from Pfizer; all outside the submitted work. All other authors declare not competing interest.

Hvem er RL? RL er svenskeren Rickard Ljung, og der står således sort på hvidt, at han er på lønningslisten hos vaccineproducenten Pfizer. Der er således tale om en ganske markant interessekonflikt.

Hvad viser undersøgelsen så? Den viser, at dem, der har fået 4 stik coronavaccine klarer sig bedre end dem, der kun har fået 3 stik. Forfatterne og SSI bruger så det som bevis for, at det 4. stik er gavnligt. Undersøgelsen viste også noget om effektiviteten af forskellige typer boostervaccine, men dette er et underordnet emne.

Som jeg flere gange har påpeget, så er den specifikke virkning af coronavaccinerne afhængig af, hvor lang tid der er gået siden sidste stik. De første ca. 3 måneder er der en beskyttende virkning specifikt i forhold til covid-19. Derefter aftager virkningen, og fra 5 måneder, nogle studier viser allerede fra 4 måneder, så er vaccineeffektiviteten negativ. Det betyder, at risikoen for covid-19 er højere fra 4-5 mdr. efter sidste stik hos de vaccinerede sammenlignet med de uvaccinerede.

En alternativ fortolkning af de nye data er, at det 4. stik giver en forbigående dæmpning af den langsigtede skadevirkning af disse indsprøjtninger på immunforsvaret. Dette nævner SSI intet om, da de cherry picker evidens, der understøtter deres tidligere anbefalinger om vaccination og revaccination. Det kan man ikke betænke dem i, da de naturligvis ønsker at dække over deres potentielt ekstremt sundhedsskadelige anbefalinger. Man kan heller ikke betænke Pfizer i, at de har infiltreret forfattergruppen. Det er nu engang sådan, den moderne medicinmafia opererer. Det, vi kan betænke, er vores egen ignorance, i forhold til moderne realpolitik på sundheds- og medicinområdet. Vi kan også klage over, at TV2 endnu engang bedriver propaganda i stedet for rigtig journalistik.

Kilder, inspiration og flere nyheder: De Vigtige Nyheder 24.01.2023

Cover: Unsplash.com (Parang Mehta)

Bliv abonnent eller giv en donation. Brændgaard Avisen og Frihedspressen er støttet af Sundhedsliberalt Folkeparti, der er støttet af medlemmer og donationer. Du kan hjælpe via MobilePay til 335544. Mere støtte

Tilmeld
Besked om
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x