Kategorier
Brændgaard Nyt Gratis Indlæg/Post Public

Politiet lader DSB-fascister slippe fri

Københavns Politi standser efterforskningen af to DSB-kontrollører for fascistisk overgreb på mundbindsfritaget passager.

Jeg har i dag fået besked fra Københavns Politi i den sag, hvor jeg havde anmeldt to DSB-kontrollører for at have misbrugt deres stilling og diskriminering ved at forhindre mig i at tage toget uden mundbind, efter jeg havde informeret dem om, at jeg var fritaget for mundbind.

Politiet skriver:

Jeg skriver til dig for at oplyse dig om, at Københavns Politi har besluttet at standse efterforskningen, hvor du har anmeldt to DSB-kontrollører for at have misbrugt deres stilling og diskriminering, idet du ikke kan tåle at bære mundbind, ved at have forhindret dig i at gennemføre din rejse med S-toget den 31. januar 2021 ca. kl. 9.30 på Østerport Station i København.

Baggrunden for vores beslutning
Vi vurderer efter den indledende efterforskning, at der ikke er en rimelig formodning om, at der er
begået noget strafbart.
Vi har lagt vægt på, at dine skriftlige anmeldelser af 1. og 4. februar 2021, og vi har inddraget det
videomateriale, du har indsendt. Vi har også lagt vægt på DSB-kontrollørernes forklaringer. Vi har
vurderet, at du og DBS-kontrollørerne har forklaret forskelligt om, hvad der er foregået. Vi har vur-
deret, at det ikke er sandsynligt, at yderligere efterforskning vil føre til vidneforklaringer eller andre
oplysninger, som på afgørende måde underbygger den ene forklaring frem for den anden.

Hele den groteske episode er således endt med, at fascisterne går fri, mens jeg har måttet betale en bøde på i alt 9.000 kr. for at have kaldt dem det, deres adfærd var i den pågældende situation i følge ordbogens definition af ordet ‘fascist’ i den overførte betydning 1a:

person som har stærkt højreorienterede og nationalistiske idéer, eller som går ind for autoritær undertrykkelse af anderledes tænkende

Jeg har med fed fremhævet den del af ordbogens definition af ordet, som jeg gjorde brug af som verbalt selvforsvar og som pædagogisk oplysning (og ikke som “fornærmende tiltale”) til de to DSB-kontrollører, to tilkaldte politimænd og den tredje politimand, der foretog den telefoniske afhøring af mig.

Jeg fastholder, at jeg blev uskyldigt dømt ved Københavns Byret, og at det var justitsmord, da Procesbevillingsnævnet ikke ville tillade mig at anke til Landsretten, idet dommen i modsætning til Procesbevillignsnævnets vurdering rent faktisk er principiel – især i en tiltagende totalitær tid som denne, hvor retssystemet bør beskytte folket mod fascistiske overgreb som jeg (i lille målestok i denne sag, ganske vist) har været udsat for. Totalitarisme og fascisme skal tages i opløbet, og denne sag viser, at Københavns Politi, Københavns Byret og Procesbevillingsnævnet desværre er en del af det frihedsundertrykkende system.

Jeg blev i øvrigt dømt for i følge anklageskriftet at have kaldt politiet og DSB-kontrollørerne for “facister”, selvom det ord slet ikke findes. Ja, Kafka har ikke levet forgæves, når det gælder om at beskrive den frie borgers oplevelser i kløerne på magtsystemet.

Cover: Unsplash.com (Christoffer Mouritsen)

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x