Kategorier
Indlæg Public Sl-gratis Slankebloggen Sundhedspressen

Bøvl: Tag små skridt til varigt vægttab

Det er forholdsvis enkelt, men ikke nødvendigvis let, at opnå et varigt vægttab med Små Skridt-metoden.

Annonce:

Princippet i små skridt til vægttab er enkelt: Gennemfør små og gradvise ændringer i dine hverdagsvaner, så din samlede energibalance bliver negativ.

At noget er enkelt betyder dog ikke nødvendigvis, at det også er let. For at sige det på jysk, så bliver bøvlet ved at gå fra slankekur med store skridt til slankekurs med små skridt egentlig bare flyttet.

Vægttab er bøvlet

Bøvlet ved en slankekur er, at man fra den ene dag til den anden skal overholde et totalitært kostregime. Bøvlet ved en slankekurs med små skridt er, at man er nødt til hele tiden at være madbevidst. Der er en paradoksal frihed i at slippe for at være bevidst, mærke efter, tage stilling og vælge. Friheden ved at slippe for at være fri er en væsentlig årsag til, at mange, der døjer med overvægt, stadigvæk vælger en eller anden form for bøvlet kur fremfor at skulle bøvle med at finde sin egen kurs i frihed.

Hvad kan vi lære af det? Varigt vægttab omfatter altid en eller anden form for bøvl. Valget mellem store og små skridt afhænger derfor af, om man foretrækker den ene eller den anden form for bøvl i sin hverdag. Man kan selvfølgelig også bare være ligeglad og hoppe på den nye slankemedicin fra Novo, men den kan give kvalme, og kronisk kvalme er også noget bøvl. Hvis man slet ikke gør noget for at tabe sig, så kan man ende med at blive syg af overvægten, og diabetes eller hjertesygdom er også noget bøvl. Eller også dør man alt for tidligt, hvorved bøvlet bliver flyttet til de efterladte, da sorg, begravelse og skifteret også er noget bøvl.

Jeg er sikker på, at Søren Kierkegaard ville have givet mig ret: Uanset om du håndterer din overvægt på den ene, den anden eller slet ingen måde, så er det noget bøvl – men så længe du bliver ved med at gå, så går det nok.

Cover: Unsplash.com (Alejandro Luengo)

Annonce:
0 0 votes
Brugervurdering
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x