Kategorier
FPG Frihedspressen Gratis Indlæg/Post Nyhedsbloggen

Klage over Jyllands-Posten for censur

Jeg har nu sendt en klage over censur til Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør og til Pressenævnet.

Annonce:

Her er min mail til Pressenævnet, der inkluderer min mail til chefredaktøren.

Til Pressenævnet

Jeg ønsker hermed at klage over Jyllands-Posten for at udføre politisk personcensur af mig.

Jeg videresender her en mail sendt til Jyllands-Postens chefredaktør, som jeg ikke har fået svar på, men som indeholder links til indlæg, der beskriver sagen inkl. link til lydfil med optaget telefonsamtale, der dokumenterer censuren.

Det er min opfattelse, at det er en overtrædelse af god presseetik at censurere en ekspert, forfatter til en omtalt bog og udvikler af et omtalt koncept, EFTER mediet på eget initiativ har kontaktet mig, interviewet mig og fotograferet mig til artiklen, og når mediet selv oplyser, at udeladelsen skyldes ekspertens politiske engagement, et politisk engagement der tilmed er i relateret og understøttende sammenhæng (frihed og evidens i sundhed).

Hvis Pressenævnet ikke udtaler kritik af Jyllands-Posten i denne sag, så støtter Pressenævnet efter min mening overtrædelse af Grundlovens § 77.

Det er i denne sammenhæng vigtigt at vide, at Jyllands-Posten i 2023 modtager 17,5 mio kr af staten, og avisen kan således ikke betragtes som en rent privat virksomhed, men som en delvist statslig myndighed, der i særlig grad er underlagt Grundlovens forbud mod censur.

Mange hilsner / Kind regards
Peer Brændgaard, cand.scient. / M.Sc.

——– Original besked ——–
Emne: Klage: Censur
Dato: 2023-03-19 17:45
Afsender: Peer Brændgaard <mail@perbraendgaard.dk>
Modtager: kontakt@jp.dk
Svar til: mail@perbraendgaard.dk

Til ansvarshavende chefredaktør Jacob Nybroe.

Jeg ønsker hermed at klage over journalist Thomas Vibjerg, der efter min opfattelse har udført personcensur af mig i forbindelse med en artikel om bogen ‘Små skridt til vægttab – der holder’, som jeg er forfatter til samt et interview om Små Skridt-metoden, som jeg er udvikler af.

Det er min opfattelse, at jeg er blevet udsat for politisk motiveret personcensur. Det kan jeg dokumentere med en lydoptagelse af en telefonsamtale med Thomas Vibjerg.

Jeg har i dag udgivet to blogindlæg om sagen, hvoraf dokumentationen fremgår:
https://perbraendgaard.dk/2023/03/19/jyllands-posten-citerer-slankebog-og-censurerer-forfatteren/
https://perbraendgaard.dk/2023/03/19/jyllands-posten-censurerer-ernaeringsekspert-for-liberale-holdninger/

Politisk motiveret personcensur er ulovligt i følge Grundlovens §77.

Lydoptagelsen dokumenterer, at mit navn blev fjernet fra artiklen af politiske og ikke hverken faglige eller journalistiske årsager.

Jeg forventer en offentlig beklagelse fra JP samt intern irettesættelse af Thomas Vibjerg som respons på denne klage. Alternativt går klagen videre til Pressenævnet.

Mange hilsner / Kind regards
Peer Brændgaard, cand.scient. / M.Sc.

Cover: Unsplash.com (Markus Winkler)

Annonce:
0 0 votes
Brugervurdering
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x