Kategorier
Ernæringsbloggen Gratis Indlæg/Post Public Sundhedspressen

Ny forskning: Zink holder lungerne sunde

Kosttilskud med zink kan være en effektiv, sikker og billig måde at holde lungerne sunde og undgå alvorlig covid-19, viser ny forskning.

Zink er et livsvigtigt mineral, som kroppen er afhængig af at få tilført fra føden. Det nye nummer af det videnskabelige tidsskrift European Journal of Clinical Nutrition bringer en videnskabelig artikel, der giver en oversigt og opsummering af den beskyttende rolle af zink i sygdomsprocessen ved lungesygdomme.

Forskerne konkluderer baseret på evidens, at zink modvirker inflammation, bekæmper oxidativt stress og har antivirale virkninger i lungerne. Zink har også en række andre beskyttende virkninger såsom regulering af immuncellerne og hæmning af kræftceller.

Zinkmangel er et globalt problem, hvor ca. 2 milliarder mennesker er ramt. Zink kan ikke lagres i kroppen i længere tid, så det er nødvendigt med en regelmæssig og tilstrækkelig indtagelse fra kosten.

Ny forskning har vist, at zink kan binde sig til master-protease i SARS-CoV-2, hvilket forhindrer det nye coronavirus i at replikere og dermed sprede sig i kroppen. Forskning har endvidere vist, at lave blodniveauer af zink er forbundet med øget risiko for covid-19. Nye kliniske studier har vist, at lave zinkniveauer er forbundet med mere alvorlige covid-19-sygdomsforløb og -død. Forsøg har vist, at kosttilskud med zink til covid-19-patienter forbedrer de kliniske symptomer og objektive tegn på sygdom.

En forbindelse af zink og chitosan har vist sig at kunne fungere som en slags naturlig vaccine, da det naturlige stof sætter gang i kroppens dannelse af effektive og holdbare antistoffer mod SARS-CoV-2.

Reference:

Luan, R., Ding, D., Xue, Q. et al. Protective role of zinc in the pathogenesis of respiratory diseases. Eur J Clin Nutr 77, 427–435 (2023). https://doi.org/10.1038/s41430-022-01191-6 LINK

Se også e-bogen Naturlig Corona Vaccine for mere information og vejledning omkring kosttilskud, doser, m.v.

Cover: Unsplash.com (Diana Polekhina)

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
3 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Saladin B
torsdag, 20 april 2023, 23:54 23:54

Burde også kunne bruges mod fugle influenza Her er bivirkningerne til den medicin som p.t bruges mod fugle influenza Blistering, peeling, or loosening of the skin chills confusion as to time, place, or person cough cracks in the skin diarrhea difficulty swallowing dizziness fast heartbeat hives, itching, skin rash holding false beliefs that cannot be changed by fact joint or muscle pain loss of heat from the body puffiness or swelling of the eyelids or around the eyes, face, lips, or tongue red, irritated eyes red, swollen skin red skin lesions, often with a purple center scaly skin seeing, hearing,… Read more »

Saladin B
fredag, 21 april 2023, 1:22 01:22
Reply to  Saladin B

Bemærk bivirkningen “holding false beliefs that cannot be changed by fact” Tænk hvis planen er at ved denne pandemi er giften ikke nødvendigvis i vacciner men derimod i disse piller og formålet er den definitive ødelæggelse af folks mentale modstandskraft ved hjælp af denne mystiske “bivirkning”

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x