Kategorier
Frihedspressen Gratis Indlæg/Post Propagandabloggen Public

Sådan kan man få folk til at lyve

Det er en udbredt opfattelse i hovedstrømmen, at mennesker med magt over det danske folk naturligvis ikke kunne finde på at lyve, så derfor kan vi roligt have blind tillid til dem.

Men de fleste mennesker kan finde på at lyve, også om alvorlige emner, under de rette omstændigheder. Jeg vil her gennemgå nogle af disse omstændigheder.

Den formentlig mest udbredte form for løgn blandt magtudøvere er, hvor man siger noget, der er forkert i den tro, at det er sandt – eller også er man ligeglad med sandheden; man passer jo bare sit arbejde og gør derfor, hvad man får besked på, så man kan opretholde sin løn og status, ligesom alle de andre også gør. Der er så tale om uagtsom løgn i et løgnebaseret magtsystem.

Andre har brug for et større incitament for at lyve. Det er så her, hvor penge og andre former for belønninger for at lyve kommer ind i magtspillet. Der behøver ikke være tale om bestikkelse i traditionel forstand. Det kan foregå meget mere subtilt og camoufleret.

Hvis det ikke er nok, så kan det blive nødvendigt med trusler. Det er dog en nødstrategi, da mennesker udsat for trusler er dårlige løgnere. Det virker derfor langt bedre at bestikke dem eller på anden vis få dem frivilligt med i den hemmelige klub af løgnere, der nyder de privilegier, der følger med en karriere som løgnagtig magtudøver.

Belønninger og trusler kan naturligvis også kombineres i den klassiske pisk- og gulerod-taktik. Først gulerod, så pisk – og så tilbage til guleroden igen, mens vi lader som om, at pisken aldrig blev fundet frem.

De bedste løgnere er dog de magtliderlige psykopater, da løgnen simpelthen er den måde, de i forvejen manipulerer med verden. Da psykopati er en personlighedsforstyrrelse og dermed ikke noget, man kan hverken bestikke eller presse folk til at være, så handler det om at rekruttere de rette personer til de rette poster i tide, så man senere ved simpel appel til deres magtliderlighed kan få dem til at lyve i den rigtige retning.

Summa summarum: En magtudøver kan i de fleste tilfælde bringes til at lyve, hvis systemet er baseret på løgne, hvis han eller hun får penge nok, hvis han eller hun føler sig truet nok, eller hvis han eller hun er magtliderlig psykopat nok. Og hvis det ikke lykkes, så kan han eller hun altid udstødes af realmagten med en MeToo-sag.

Cover: Unsplash.com (Taras Chernus)

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Marianne921016 Hansen
onsdag, 17 maj 2023, 9:42 09:42

Du har ganske ret. Penge og løgn hænger ofte sammen. Desværre er vi alle løgnere. Undersøgelser har vist, at et gennemsnitlig menneske lyver mellem 1 til 10 gange pr. dag. Dvs vi lyver alle sammen på et eller andet tidspunkt i løbet af en dag. Incl. mig selv. Jeg er ikke engang sikker på, at det “kun” er 10 gange jeg lyver. Jeg får dog ikke penge for det. Direkte. Tror jeg nok. Men hvad får et almindeligt menneske ud af at lyve? Fuldstændigt det samme som alle løgnere: Magt. Magt over andre mennesker, så vi lige som de store… Read more »

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x