Kategorier
Den Komiske Blog Forside Gratis Indlæg/Post Public

Breaking News: Ny forskning viser, at det er uskadeligt at tænke selv

Er du også en af dem, der tror, at det er farligt at tænke selv? Så kan du slappe af nu. Ny forskning har nemlig vist, at selvstændig tænkning er helt ufarligt.

Førstehjælperne og krisepsykologerne stod klar, men der blev ikke brug for dem. Stik imod deltagernes og forskernes forventninger viste det sig, at hjernen godt kunne tåle at blive brugt til selvstændig tænkning og beslutning uden at bryde sammen.

100 forsøgspersoner blev ved lodtrækning fordelt i to grupper. Den ene gruppe skulle fortsætte, som de plejer med ikke at tænke selv. Det omfattede hyppigt udbredte uselvstændige aktiviteter som udlicitering af tænkning til hovedstrømspressen, udlicitering af motionsøvelser til en træner samt udlicitering af madvalg til en kostvejleder. Den anden gruppe blev instrueret i teknikker til selvstændig tænkning og beslutning om de samme emner samtidig med, at de ikke måtte være i kontakt med hovedstrømsmedier, trænere og kostvejledere i de 14 dage, hvor forsøget varede.

Specielt på dag 1 var der stor nervøsitet blandt deltagerne, da selvstændig tænkning var helt uvant for dem. To af deltagerne besvimede inden start, men efter samtale med en krisepsykolog blev de opmuntret til at starte i forsøget på trods af deres massive frygt for at tænke selv og træffe selvstændige beslutninger, som ikke er beordret eller i det mindste godkendt af en ekspert eller et medie.

Undersøgelsen viste, at den menneskelige hjerne har for det moderne mediemenneske hidtil ubrugte områder til selvstændig, kritisk tænkning og beslutning. Det er godt nyt for alle, der har afholdt sig fra at tænke af frygt for at komme til skade.

Tænk selv! Prøv det før din nabo!

Undersøgelsen er publiceret i International Journal of Hypothetic Studies.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Lars Hansen
lørdag, 20 maj 2023, 20:52 20:52

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10223770298179670&set=a.1201737437829
Ups dette link er sendt ved en fejltagelse. Jeg kan ikke finde ud af at slette det.

Last edited 13 days ago by Larsh
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x