Kategorier
Frihedspressen Gratis Indlæg/Post Nyhedsbloggen Public

B.A. #152: Novo-kritik som syndebuk for den ikke-eksisterende Corona-kritik

Det er påfaldende, at hovedstrømspressen nu kritiserer Novo for at have tilbudt løn til en lægeformand for mødedeltagelse, mens den samme presse fuldstændigt har ignoreret den coronarelaterede korruption.

Vi har intet hørt om det i den danske hovedstrømspresse, men 3. maj i år var flere internationale eksperter samlet i EU-parlamentet for at dele information om Corona. Steigan har bragt et sammendrag med udgangspunkt David Martins oplæg i parlamentet.

Det var også 3. maj kl. 9-11, at der var coronahøring på Christiansborg. 3. maj kl. 09:09 tikkede en SMS fra Berlingskes journalist Joachim Paulsen ind på min telefon. Den handlede ikke om Corona, men om Onkel Reje, hvorved den store distraktionsmanøvre blev startet. Det lykkedes propagandisterne at skifte fokus fra Corona til Onkel Reje, og vi faldt alle pladask for det. De medier, der havde ignoreret os kritikere under hele Coronaen, ville nu pludselig godt tale med os, ikke om Corona ganske vist, men dog om noget.

Novo til modangreb

Novo Nordisk har valgt at gå til modangreb på Bolette Friderichsen og DR efter beskyldninger om, at medicinalgiganten har forsøgt at købe lægeformandens loyalitet. Novo’s taktik er at henvise til deres kontrakt, hvor der ikke står, at de køber Friderichsens loyalitet. Sagen er bare den, at loyalitet ikke købes via kontrakter, hvor der står, at det er loyaliteten, der bliver købt og solgt. Det ville jo være for dumt af både køberen og sælgeren, hvis det stod direkte.

Loyalitet i relation til medicinalvirksomheder og andre store organisationer er i realiteten meget lettere at købe end via formelt forpligtende juridiske kontrakter. Et klap på skulden, et sødt smil og måske en middag på en fin restaurant kan være nok, især når målgruppen er godtroende danskere.

Novo’s taktik er også at påstå, at det var helt tilfældigt, at tilbuddet til Bolette Friderichsen om at deltage i et møde for 1.800,- kr. i timen kom netop dagen efter, at hun var blevet kontaktet af DR om Novo’s slankemedicin. Man skal dog være ualmindeligt dum for at tro på den tilfældighedsteori.

Det er bl.a. Berlingske, der skriver om kritikken af Novo, dvs. samme medie, der valgte at skrive om kritik af Onkel Reje i stedet for den mere aktuelle og samfundsvigtige kritik af Corona. Det står selvfølgelig Berlingske frit at prioritere deres redaktionelle indhold, men det er altså påfaldende, at de slet ikke har kritiseret hverken Pfizer, Moderna, BioNTech, WHO eller Bill & Melinda Gates Foundation i relation til Corona, ligesom de heller ikke har kritiseret de mange danske eksperter og institutioner, der har modtaget gigantiske beløb fra virksomheder eller fonde med kommercielle interesser i coronavacciner.

Set i det større perspektiv, så kan det næsten virke som aftalt spil, som en form for syndebuk, at Novo nu bliver beskyldt for urent trav ved at have tilbudt Bolette Friderichsen 1.800 kr. i timen for mødedeltagelse. Så kan vi kritikere få dækket behovet for at være forarget, vi kan genfinde tilliden til den “kritiske” presse og de “ubestikkelige” eksperter, mens Novo faktisk har en forholdsvis god sag, som de let kan forsvare, og som under alle omstændigheder er det rene vand set i forhold til den reelle korruption og bestikkelse. Det er i hvert fald min vurdering af den sag.

Kilde og flere nyheder: 
Nyhedsportalen 26.05.2023

Cover: Unusplash.com (Karim MANJRA).

Bliv abonnent eller giv en donation. Brændgaard Avisen og Frihedspressen er støttet af Sundhedsliberalt Folkeparti, der er støttet af medlemmer og donationer. Du kan hjælpe via MobilePay valgfrit beløb til 335544.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x