Kategorier
Indlæg Klassiker Offentlig Offentlig-forside Slank (gratis) Slankebloggen Sundhedspressen Sundhedspressen: Forside

Wegovy er den nye Nupo-kur

Wegovy er efter min mening principielt set den nye Nupo-kur med de samme fordele og ulemper.

Novo’s nye slankemiddel Wegovy med aktivstoffet semaglutid kan give vægttab i samme størrelsesorden som en gammeldags pulverkur. Ligesom der var meget hype om Nupo-kuren, da den kom frem, så er der også nu meget hype om Wegovy, der egentlig er en hormonkur.

Wegovy har imidlertid samme problem som Nupo: De tabte kilo kommer tilbage, når man stopper kuren. Producenterne af både Wegovy og Nupo vil så naturligvis mene, at løsningen er at være på deres produkter permanent eller i hvert fald i perioder resten af livet.

Mange penge i ubevidste mennesker

Både Wegovys nuværende og Nupos daværende succes skyldes dybest set, at mennesker har svært ved at udvikle bevidsthed og være tilstrækkeligt bevidste i hverdagens mange små valgsituationer og træffe de valg, især omkring mad og drikke, der kan føre til et stort og stabilt vægttab. Man søger så til løsninger, der ikke kræver samme grad af bevidsthed om frihed og ansvar (og den tilhørende angst) såsom Wegovy eller Nupo.

Kronisk behandling med Wegovy kræver, at man er parat til at betale prisen i form af bivirkninger, hvoraf de primære er kvalme, fordøjelsesproblemer og pengemangel.

Det virker tosset, at individer og/eller fælleskassen skal betale så mange penge til Novo for et middel mod overvægt, når kuren allerede sidder mellem ørerne. På den anden side så er der så meget, der virker tosset indenfor moderne medicin.

Det virker særligt tosset at bruge kassen på Wegovy, når alle de tabte kilo drøner på igen, når hormonbalancen er blevet normaliseret efter kuren.

Men der er mange penge i mennesker, der ikke vil leve deres liv med bevidsthed.

Cover: Unsplash.com (Jon Tyson)


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
5
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x