Kategorier
Brændgaard Bloggen Ernæring (gratis) Ernæringsbloggen Forside Offentlig Offentlig-forside Pensum Sundhedspressen Tabu Tabu-forside

Cannabis holder alkohol nede

En videnskabelig undersøgelse underbygger teorien om, at brug af cannabis hjælper til at holde indtaget af alkohol nede.

160 cannabisbrugere på 14-25 år deltog i undersøgelsen. De blev ved lodtrækning fordelt i to grupper. Den ene gruppe skulle i 4 uger afstå fra at indtage cannabis, mens den anden gruppe ikke havde noget krav om at afstå fra cannabis. Deltagerne blev motiveret i form af betaling, og adhærensen (dvs. graden af efterlevelse) blev målt ved biokemiske prøver.

60 % af deltagerne i den gruppe, der skulle afstå fra cannabis, øgede deres indtag af alkohol i perioden, mens 23 % reducerede indtaget af alkohol. Samlet set var der en stigning på 0,6 drikkedage og 0,2 genstande per dag i den første uge med cannabis-stop. Stigningen var statistisk signifikant. Derefter var der ikke tegn på yderligere stigning i alkoholindtaget. Alkoholindtaget steg igen til udgangsniveauet, da deltagerne måtte indtage cannabis igen. Der var ingen stigning i alkoholforbruget hos deltagerne i kontrolgruppen i forsøgsperioden.

Forklaringen kan være, at når man bliver “skæv” af cannabis, så behøver man ikke blive “fuld” af alkohol – i hvert fald ikke lige så meget. Beruselses-appetitten efter henholdsvis cannabis og alkohol bliver så reguleret tilsvarende.

Reference:

Schuster RM, Potter K, Lamberth E, Rychik N, Hareli M, Allen S, Broos HC, Mustoe A, Gilman JM, Pachas G, Evins AE. Alcohol substitution during one month of cannabis abstinence among non-treatment seeking youth. Prog Neuropsychopharmacol Biol Psychiatry. 2021 Apr 20;107:110205. doi: 10.1016/j.pnpbp.2020.110205. Epub 2020 Dec 9. PMID: 33309538; PMCID: PMC7882030. LINK

Se også:


Discover more from pB

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from pB

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading