Kategorier
Brændgaard Bloggen Den Politiske Blog Forside Frihedspressen Offentlig Offentlig-forside Politik (gratis)

Legalisering og oplysning er eneste løsning på cannabis-problemerne

Legalisering er nødvendig for at løse både det primære og det sekundære sundhedsproblem ved cannabis.

Lukningen af Pusher Street vil blot flytte handlen online, hvor køb og distribution er endnu lettere for forbrugeren.

Det primære sundhedsproblem ved cannabis i Danmark er den personfarlige kriminalitet, der er relateret til kampen om det illegale marked. Fuld legalisering af cannabis ville med et snuptag fjerne årsagen til denne vold. Det er nemlig ikke cannabissen i sig selv, der gør folk voldelige, men derimod den grønne plantes status i lovgivningen. Hvis man vil forbyde et stof, der gør folk voldelige, så er det alkohol og ikke cannabis, man skal forbyde.

Det sekundære sundhedsproblem ved cannabis i Danmark er, at der formentlig er flere, der har et sundhedsskadeligt misbrug, end der har et sundhedsgavnligt brug af cannabis. Den primære årsag hertil er et lavt niveau af evidensbaseret sundhedsoplysning om cannabis samt mangel på kvalitetskontrol og deklaration af cannabisprodukter. Den dybere årsag hertil er, at cannabis er ulovlig, og det sekundære sundhedsproblem vil således også kunne løses med legalisering.

Jeg kan for mit eget vedkommende sige, at jeg har haft særdeles positive sundhedsgevinster af både at indtage cannabis og af at holde op med at gøre det.

Nu hvor den udbredte cannabishandlen på Christiania ser ud til at være helt død, så vil det ikke stoppe handlen, men simpelthen flytte den online og til budservice. Så længe der er efterspørgsel, så vil der være udbud. Lukningen af Pusher Street tjener således kun den samme politisk-økonomiske agenda som coronanedlukningerne gjorde, nemlig at flytte handel fra fysiske butikker til online. Mange cannabisforbrugere i København vil formentlig erfare, at det er meget lettere at bestille den forbudte plante online og få den leveret til døren end at skulle bevæge sig hele vejen ud på Christiania. Politiet motiverer således de kriminelle til at begå mere online kriminalitet, og så kan det jo være, at de også finder på mere personskadelig online kriminalitet, når de får lært at bruge en computer.

Cover: Unsplash.com (Shelby Ireland)

Relateret:


Discover more from per Brændgaard

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading