Kategorier
Brændgaard Bloggen Coronabloggen Coronaforside Forside Frihedspressen Frihedspressen: Forside Offentlig Propaganda (gratis) Propagandabloggen

Denne teori kan forklare coronakriminalitet

Corona kan efter min mening bedst forstås som verdenshistoriens største og mest velorganiserede kriminalitet.

Kriminologi er det videnskabelige studie af kriminalitet. Jeg er faldet over en kriminologisk teori, der kan bruges til at forstå den organiserede kriminalitet, der efter min mening drev og fortsat driver overgrebet med “corona” på verdens frie folk. Jeg tænker her på de centrale magtpersoner i regering, myndigheder, medier og medicinalvirksomheder, der efter min mening reelt blev kriminelle. I forhold til Danmark tænker jeg her ikke kun på Minkskandalen. Jeg tænker også på Nedlukningsskandalen og Vaccineskandalen. Dette var ikke kun “skandaler”; det var kriminalitet, hvor der specielt med vaccinekriminaliteten ikke kun var tale om økonomisk kriminalitet, men også personfarlig kriminalitet.

Differential Association

Den kriminologiske teori, der kan forklare denne “pæne” form for kriminalitet, hedder Teorien om Differential Association. Den blev fremført af kriminolog Edwin Sutherland i 1939.

Teorien beskriver, at kriminel adfærd er noget, mennesker lærer via samspil med andre mennesker i en kommunikationsproces. Det drejer sig især om samspil med mennesker, som man i forvejen har et tæt samspil med. Et individ begår i følge teorien kriminalitet, når personen oplever, at der er større fordele for ham ved at udføre den kriminalitet, som andre mennesker påvirker ham til at udføre, end at lade være. Den differentiale association opstår, når personen er omgivet af mennesker, der opfordrer til kriminel adfærd og isoleret fra andre mennesker, der opfordrer til lovlig adfærd. Faktorerne ‘prioritet’ og ‘intensitet’ er centrale i bevægelsen af lovlydig til kriminel adfærd.

Teorien beskriver på den måde to lag af personnetværk. Det inderste lag er de personer, der befinder sig i positioner med direkte magt. De kan motiveres til at blive kriminelle ved at blive mandsopdækket af kriminelle påvirkningsagenter og samtidig isoleret fra personnetværk med sund fornuft. På den måde kan social netværkskontrol påvirke normerne hos både individerne og den samlede gruppe, så ulovlig, risikabel og skadelig adfærd til sidst bliver opfattet som nødvendig, sikker og gavnlig adfærd.

Teorien forklarer også, hvorfor kritiske, fornuftige stemmer blev frosset ude, da de kunne risikere at skabe en balanceret i stedet for differential association for de centrale magthavere, hvilket kunne forhindre den ønskede kriminalitet i at blive udført, som den gjorde. De kritiske stemmer kunne så siden lukkes lidt ind igen, når først de kriminelle centralpersoner havde inkrimineret sig selv via konkrete kriminelle handlinger som følge af differential association.

Reference:

Sutherland, E. H., Cressey, D. R., & Luckenbill, D. F. (1992). Principles of criminology. philadelphia: Lippincott.

Cover: Unsplash.com (Tim Marshall)

Relateret:


Discover more from per Brændgaard

Subscribe to get the latest posts to your email.

5 2 stemmer
Brugervurdering
1
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading