Kategorier
Brændgaard Bloggen Den Private Blog Forside Offentlig Offentlig-forside Startside

53 års fødselsdag mellem to tosselande

I anledning af, at jeg i dag har overlevet 53 år i denne eksistens, så vil jeg gøre lidt status over de to tosselande, jeg har været en del af.

Mit 53. leveår blev året, hvor jeg forlod det andet tosseland. Det andet tosseland er drevet af udokumenterede konspirationsteorier og kollektive, paranoide vrangforestillinger i samfundets modstrøm. Det var befriende at træde ud af det.

Det var nok i 2016, dvs. i mit 45. leveår, at jeg forlod det første tosseland. Det første tosseland er drevet af udokumenterede tilfældighedsteorier og kollektive, propagandabaserede vrangforestillinger i samfundets hovedstrøm. Det var også befriende at træde ud af det. Men også skræmmende.

Én gang tosse, altid tosse

Jeg har så nu erfaret, at man bliver opfattet som en tosse, når man forlader et tosseland, uanset hvilket tosseland man forlader. Dem, der bor i det ene tosseland, tror selv, at de er de kloge, mens de dumme tosser bor i det andet tosseland, der tænker præcis det samme om dem. Det betyder, at alle nu tror, at jeg er tosset. Hyggeligt.

Den sag, der fik mig til at forlade det første tosseland, var sagen om 9/11, hvor jeg stadigvæk den dag i dag mener, at den officielle fortælling er lige til tosseanstalten, da beviserne tyder på, at en anden fortælling er langt mere sandsynlig. Når man insisterer på at tro på en opfattelse af virkeligheden, der ikke stemmer overens med undersøgelser af virkeligheden, så er man per definition tosset. Det er i den forbindelse underordnet, om de tossede er i flertal eller mindretal.

Den sag, der fik mig til at forlade det andet tosseland, var især den udbredte mistro til videnskab i miljøet af såkaldte frihedskæmpere og sandhedssøgere. Helt konkret den i det tosseland udbredte tro på, at Jorden i virkeligheden er flad, hvilket omfatter, at man ignorerer noget af den bedst dokumenterede naturvidenskab.

Fortsætter med politik

At jeg har forladt det andet tosseland betyder ikke, at jeg er holdt op med undersøge, skrive og tale om politiske emner. Tværtimod. Det betyder heller ikke ikke, at jeg forsøger at vende tilbage til det første tosseland igen, da det jo stadigvæk er tosset, og da det system har udstødt mig. Jeg arbejder nu mere med mit ernærings- og sundhedsfag igen, men min tilgang til det har i mange år, fra mange år før jeg brød ud af det første tosseland, også været rebelsk med insisteren på mere magt til den enkelte og mindre til eksperterne. Nogen har kaldt mig ernærings- og sundhedspunker, mens jeg nok mest har identificeret mig som –hippie.

I mit nu forgangne 53. leveår har jeg især arbejdet med at udvikle det koncept, jeg kalder Den Tredje Vej. Det er sandhedens smalle vej mellem de to hovedveje af bedrag. Det er fra det perspektiv, jeg bedriver politisk folkeoplysning nu og fremover. Jeg har også arbejdet med at formidle mit samlede sundhedskoncept, som jeg kalder Holistisk Sundhed. Jeg er i den forbindelse blevet mere klar over, hvem min lille målgruppe egentlig er. Det er dem, der ligesom jeg har erfaring med de to tosselande, og som ønsker at gå en tredje vej med kritisk tænkning i balance. Det kræver en vis alder, modenhed og erfaring.

Studerende på ny

Jeg er i årets løb også blevet mere klar på, at mit mål er at gøre folk til studerende på ny. Det handler ikke om at overbevise folk om, at jeg har ret, og de andre tager fejl. Det handler i stedet for mig om at inspirere andre til selv at blive studerende og dermed undre sig, stille spørgsmål og udforske problemstillinger.

I den forbindelse betragter jeg i øvrigt også mig selv som studerende. Jeg overvejede faktisk at indskrive mig på et universitet som “rigtig” studerende på ny, men så fandt jeg i stedet på at arbejde med selve konceptet ‘at være studerende’, som jo er fælles for min tilgang til både sundhed, politik og spiritualitet. Jeg har derfor det sidste år arbejdet på at gøre perBraendgaard.dk til en portal, en slags online skole, for voksne studerende, der interesserer sig for samspillet mellem sundhed, politik og spiritualitet; både for at forstå sig selv og for at forstå verden samt for at forbedre både sin egen og andres sundhed på en holistisk måde.

I den forbindelse er det at være studerende en særlig mental indstilling præget af et åbent, nysgerrigt sind, som intet har at gøre med at være indskrevet ved nogen institutioner eller at bestå eksamener med et bestemt pensum og lignende. Det handler om at være studerende i livet, sundheden og vores verden, og det kan vi alle blive, hvis vi vil. Man er aldrig for gammel til at lære noget nyt og måske opdage noget, man har taget fejl om eller er blevet snydt om gennem hele sit voksne liv. Det kan være deprimerende på en befriende måde. Man må gå gennem mørket for at finde lyset. Jeg hjælper gerne med at finde lyskontakten.

Som fødselsdagstilbud giver jeg 50 % rabat på total abonnement til perBraendgaard.dk.

Hvis du vil give mig en fødselsdagsgave, så kan du gøre det via MobilePay til 26 25 20 10.

Cover: Unsplash.com (Caterina Berger)

Relateret:


Discover more from per Brændgaard

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading