Kategorier
Brændgaard Bloggen Den Spirituelle Blog Frihedspressen Frihedspressen: Forside Offentlig Spiritualitet (gratis)

Chabad Lubavitch er russisk, ondskabsfuld judaisme

De tror selv, at de bliver frelste ved at gøre onde ting. Ligesom islamistiske terrorister, der sprænger sig selv og uskyldige mennesker i luften.

Mange er ikke klar over, at Chabad Lubavitch er russisk judaisme, der har samme spirituelle afsæt som Sabbatai Zevi, nemlig luriansk kabbalah.

Det omfatter en praksis, hvor Guds udvalgte folk skal gøre onde gerninger for at bringe ondskaben hjem til dets kilde (Gud).

Idéen er, at når det er Guds udvalgte folk i stedet for ikke-jøder, der gør onde ting i verden, så bliver ondskaben fjernet fra verden. Resultatet er en form for paradoksal frelse for de “onde jøder”, som således ikke ser sig selv som “onde jøder”, men som nogen der har kendskab til en spirituel hemmelighed med et særligt krav.

‘Ondskab’ er her defineret som at gøre det modsatte af de moralske retningslinjer i den mest fundamentale jødiske tekst, Toraen.

I 1666 skabte det stor ravage i det jødiske samfund, at Sabbatai Zevi erklærede sig selv som jødernes Messias. Han endte med at blive udstødt af de jødiske samfund og tvunget til at konvertere til islam. Det kan så videre forklare en del af korruptionen indenfor islam, hvor mange “rettroende muslimer” tilsyneladende også er begyndt at tro, at de bliver frelst ved at gøre onde gerninger i verden.

Cover: Unsplash.com (Tim Gouw)

Relateret:


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading