Kategorier
Brændgaard Bloggen Coronabloggen Coronaforside Forside Frihedspressen Nyheder (gratis) Nyhedsbloggen Offentlig Offentlig-forside Offentlig-startside

Kvinde idømt 80 dages fængsel for vold under coronademonstration

Østre Landsret idømte Jeanette Strauss 80 dages ubetinget fængsel for vold med et klinke-klonke-køkkenredskab. Det er 20 dage mere end byretsdommen.

Jeanette Strauss er et kendt og højtråbende ansigt i det miljø af frihedskæmpere og demonstranter, der samlede sig i kølvandet på coronafascismen foran Christiansborg fra 2020.

Hun er tidligere blevet idømt 60 dages ubetinget fængsel for vold med et køkkenredskab i forbindelse med en demonstration. I torsdags faldt der dom i ankesagen, hvor straffen blev forlænget med 20 dages ubetinget fængsel.

Jeanette Strauss oplyser, at dommeren valgte ikke at lægge vægt på de vidner, der understøttede hendes synspunkt om, at det var et uheld og ikke vold, men kun lyttede til modpartens vidner. Det lugter således af en politisk betændt sag, hvor Østre Landsret valgte at lægge vægt på vidneudsagn fra pædagogernes fagforening BUPL (moddemonstrationen som det påståede offer tilhørte), mens vidneudsagn fra de “vilde” frihedskæmpere blev ignoreret.

Sagen minder desuden om frihedskæmper Jovan Tasevski, der ligeledes blev dømt for vold, og hvor politiet “desværre” heller ikke kunne finde videoovervågning, selvom begge episoder i de to sager foregik på steder med massiv videoovervågning. Det tyder på, at politiet med deres monopol på adgang til videoovervågning, har en uretfærdig fordel i sager, hvor videomaterialet ikke understøtter anklagerne.

Jeg har desuden kendskab til en tredje voldssag, hvor en fredelig sandhedssøger om et politisk farligt emne først blev dømt skyldig i byretten, hvorefter han dog blev frifundet i landsretten. Det var en sag, hvor en kvinde tiltvang sig offerstatus ved at bryde ind i mandens bil, mens hans holdt for rødt i et lyskryds. Hun var dog så dårlig til at lyve om, at hun var blevet overfaldet, at det kun var den politisk lydige byret, der dømte den stakkels mand skyldig, mens den lidt mere retfærdige landsret stemte for frifindelse. Undervejs er manden blevet så traumatiseret, at han nu er ved at flytte ud af landet.

Cover: Unsplash.com (Calum Lewis)

Relateret:


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
3
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading