Kategorier
Brændgaard Bloggen Forside Frihedspressen Frihedspressen: Forside Nyheder (gratis) Nyhedsbloggen Offentlig Offentlig-forside Startside

Den Sorte Svanes rolle i Afsløringernes Tid

Den Sorte Svane kan være røgslør for WHO og en ny form for propaganda, der har til formål at mætte befolkningen med ufarlige afsløringer.

Den Sorte Svane er titlen på en ny dokumentarserie på TV 2, der har tiltrukket meget opmærksomhed i den danske befolkning. Udsendelsen er startet på initiativ af Mads Brügger fra Frihedsbrevet. Han fik for et par år siden af en eller anden grund kontakt til den kvindelige erhvervsjurist, der har rollen som muldvarp i Den Sorte Svane. I stedet for at se det som et scoop til sit eget medie valgte Mads Brügger at give historien til konkurrenten TV 2. Det er ligeledes uklart, hvordan muldvarpen kunne se det som en god idé at sladre offentligt om hårdkogte kriminelle, der likviderer deres fjender til morgenmad.

Den Sorte Svane spiller uundgåeligt en vigtig rolle i Afsløringernes Tid, som er den medietidsalder, der ikke længere kan undgås, heller ikke i hovedstrømmen, selvom de længe febrilsk har prøvet at forstærke dæmningen til sandhedens flod. Det er f.eks. ikke længe siden, at jeg selv blev censureret af TV 2.

På den ene side kan Den Sorte Svane måske inspirere flere helt almindelige danskere til at få øjnene op for, at pæne advokater og erhvervsfolk kan være lige så kriminelle som og samarbejde med de mere traditionelle rocker- og indvandrertyper. Det kan måske gøre danskerne mere modtagelige også overfor andre former for afslørende, kritisk journalistik.

På den anden side bliver der i Den Sorte Svane ikke afsløret nogen kriminalitet i de dybeste magtlag. Afsløringerne foregår i samfundets bund af narko- og voldskriminelle og i mellemlaget af erhvervsfolk, advokater og arketypiske, forkælede, overfladiske rigmænd fra Whiskybæltet. At dette foregår bør egentlig ikke komme bag på folk. Den Sorte Svane afslører dermed noget, der i forvejen er almen viden. Måske tilmed noget, som politiet i forvejen havde kendskab til, men som de af en eller anden grund hidtil har valgt at ignorere, måske bl.a. fordi politiet har en interesse i at holde narkokriminaliteten kørende. Se dét ville være en ordentlig afsløring!

Den Sorte Svane som Onkel Reje-trick

Timingen af Den Sorte Svane er påfaldende. Den udkommer samtidig med det skæbnesvangre WHO-møde, som Den Sorte Svane dermed kan virke som røgslør for. På samme måde udkom kritikken af Onkel Reje, med særligt fokus på kritik af kritikerne, samtidig med høringen om covid-19 på Christiansborg sidste år. Onkel Reje fungerede dermed som røgslør for coronakritik, ligesom Den Sorte Svane nu fungerer som røgslør for WHO. Det kan selvfølgelig ikke udelukkes, at disse tidsmæssige sammenfald er helt tilfældige. Jeg blev selv ringet op af en journalist fra Berlingske, mens jeg sad til coronahøringen på Christiansborg. Han nægtede at høre på noget om corona, selvom jeg insisterede på, at det var et mere væsentligt emne, end hans forsøg på at koble mig til Q-Anon-bevægelsen, som jeg tilmed kunne dokumentere, at jeg er yderst kritisk overfor. Det hele virkede meget mærkeligt.

Min primære hypotese om Den Sorte Svane er, at den markerer startskuddet på Afsløringernes Tid i den danske hovedstrømspresse. Så længe hovedstrømspressen er ledet og finansieret, som den er, så kan vi forvente, at produktionen af afsløringer vil følge samme strategi som produktionen af konspirationsteorier. Det dybe formål med afsløringer i hovedstrømmen er at mætte efterspørgslen efter afsløringer fra “troværdige” medier, hvor producenterne så kan sikre, at der aldrig bliver afsløret noget, der truer de dybe og globale magtstrukturer. Det dybe formål med at producere falske konspirationsteorier er at lokke folk til også at tro på det utroværdige, hvorved deres evt. samtidige tro på det troværdige bliver utroværdig. Strategien omfatter, at mistanker om dyb kriminalitet aldrig bliver omtalt i hovedstrømmen og aldrig forsøgt forsvaret. I stedet bliver der produceret indhold, der lokker folk på afveje og mætter deres behov for viden, uden at de kommer til at vide noget, der er rigtigt farligt.

Cover: Unsplash.com (wang binghua)

Relateret:


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading