Kategorier
Afsløring Coronabloggen Coronaforside Forside Frihedspressen Frihedspressen: Forside Indlæg Offentlig Offentlig-forside Propaganda (gratis) Propaganda-startside Propagandabloggen

Sådan kan afsløringer virke som dække

Mange mediebevidste mennesker er begejstrede, når hovedstrømmen en sjælden gang afslører, hvad der ligner dyb kriminalitet. Jeg er noget mere kynisk og ser disse afsløringer som et avanceret dække.

Et godt eksempel er, hvordan minksagen fungerede som dække over de langt mere alvorlige coronarelaterede forbrydelser i magtapparatet. Med al respekt for de døde mink og de ødelagte mennesker i minkbranchen. Det var sådan set reelt og alvorligt nok, det der blev afsløret i minksagen. Men jeg tænker, at det primært har skullet fungere som en lynafleder, så det utilfredse folk kunne rase ud over den sag i stedet for at tænke videre og dybere om mulighederne for relaterede, endnu alvorlige forbrydelser såsom tvangsindsprøjtninger af udokumenterede og potentielt meget skadelige væsker.

Udnyttelse af den dagsordensættende funktion

Man udnytter her hovedstrømspressens dagsordensættende funktion. Det betyder, at når noget er blevet omtalt i et medie i hovedstrømmen, så er det noget, man kan tillade sig at tale om med sine venner, bekendte og kollegaer uden at blive opfattet som mærkelig. Man får serveret en kritisk holdning, som det er tilladt at have uden at blive udstødt af fællesskabet.

Nu har de glubske kritikere i folkemængderne så fået servet en ny luns kød i form af Den Sorte Svane-dokumentar på TV 2. Endelig er der noget dyb kriminalitet, man kan tillade sig at tale om uden at blive opfattet som en tosse. Det holder man så fast i, mens man naivt tror, at det vil få folk til selv at undersøge andre mulige former for kriminalitet og bedrag. Men det gør de ikke. Almindelige medieforbrugere bliver derimod bekræftet i deres opfattelse af, at hovedstrømspressen er modig og kritisk, hvis der er noget at komme efter. Det betyder videre, at når den samme presse ikke bringer nogen alvorlig kritik af f.eks. WHO, coronavaccinerne, demokratiet, pengesystemet, klimafortællingen, etc. så må det jo være fordi, at der ikke er noget at komme efter. Vi skal her huske, at næsten alle mennesker i det senmoderne samfund forholder sig til samfundet som tilskuere og ikke som aktører, der f.eks. selv opsøger og vurderer alternativ information.

Falske afsløringer

Den typiske måde afsløringer fungerer indenfor propaganda for magtbærende narrativer er ved at afsløre, at der ikke bliver gjort nok. Det er mest tydeligt indenfor klimapropaganda, hvor der har været afsløringer af både politikere og virksomheder, der har sløset eller snydt. Det vækker harme.

Så sent som i morges blev trafikken i København standset af klimaaktivister, der forblændet af godtroende, velgørende naivitet ville redde Jorden ved at stille sig på række foran bilerne på vejen. De protesterede mod, at politikerne ikke gør nok for at redde klimaet og nedbringe CO2-udledningerne. På den måde kan også protester fungere som afsløringer og propaganda for magtbærende fortællinger som klima-/CO2-fortællingen er.

Det bliver på den måde gjort legalt at være kritisk, ja nærmest ekstremist, overfor systemet, der ikke gør nok for at klima og CO2. Det ligner magtkritik, men det er reelt det modsatte. Det så vi også med begrebet ‘klimatosse’, der blev den gode måde at være tosset på. Det er derfor ikke så mærkeligt, at især mange unge mennesker bliver draget af klimabevægelsen, selvom de dermed efter min vurdering bliver lokket ind i en stor løgnehistorie, hvor de kommer til at virke som fanatiske efterspørgere efter en totalitær stat med mindre frihed til folket og mere magt til en lille global elite.

Det hele kan foregå, fordi både medierne og klimaprotestbevægelsen dybest set er finansieret og regeret af det samme system med det samme, fælles formål om at maksimere deres rigdom og indflydelse frigjort fra etiske værdier. Det handler om at kontrollere narrativerne, og hverken pressen, politikerne eller politiet kan finde ud af det, hvis nogen pludselig står og råber: “Se, Kejseren har ikke noget tøj på!”. Systemets håndlangere er blevet så forblændet at at bekræfte hinanden i, at Kejserens klæder er åh så fine, at de nu er totalt blinde for den barske, nøgne virkelighed, som den faktisk er. Det er bl.a. derfor, at Danmark har massivt behov for samfundsterapi.

Det er også værd at bemærke, at morgenens kortvarige demonstration i trafikken hurtigt fik omtale i hovedstrømspressen, hvorimod de mange oplysende demonstrationer om coronaen slet ingen omtale har fået. Coronademonstrationerne fik kun omtale, når de udviklede sig til vold, trusler og konfrontationer med politiet. Her tjente de mange voldsparate hooligans i Men In Black en central funktion for at forhindre, at coronakritik blev taget alvorligt.

Cover: Unsplash.com (David Clode)

Relateret:


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
2
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x