Kategorier
Brændgaard Bloggen Coronabloggen Coronaforside Forside Offentlig Offentlig-forside Startside Sundhed (gratis) Sundhedsbloggen Sundhedspressen Sundhedspressen: Forside

SSI fejlfortolker vaccineforskning

Befolkningsundersøgelser er ikke dokumentation for effekt. Det kræver en hel anden type forskning, som chokerende nok slet ikke er udført.

Statens Serum Institut udgav den 16. maj en nyhedsartikel på deres hjemmeside med overskriften: “Vaccine er mindre effektiv over for nye covid-varianter“. Her kan vi bl.a. læse følgende:

“Nyt studie viser, at efterårets covid-19-vaccine er mindre effektiv over for de nye covid-varianter, der har domineret smittebilledet den forgangne vinter. Men vaccinen har stadig en væsentlig effekt.”

Bemærk den sidste sætning: “Men vaccinen har stadig en væsentlig effekt.” Der er tale om klassisk fejlfortolkning, hvor man tolker fra befolkningsundersøgelse (case-kontrol-studie i dette tilfælde) til effekt. Sådan en konklusion på et befolkningsstudie ville formentlig medføre, at man ikke kunne bestå en kandidateksamen indenfor sundhed.

For at vise noget om effekten af vaccinerne så skal der udføres lodtrækningsforsøg. Det er helt vildt, men de videnskabelige studier er ikke udført endnu. Man gik ganske vist i gang, men efter få måneder begyndte forskerne også at vaccinere kontrolgruppen. Jeg tænker her på de studier, der blev udført af vaccineproducenterne selv, og som lå til grund for deres godkendelse af myndighederne.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading