Kategorier
Frihedspressen Indlæg Offentlig Propaganda (gratis) Propagandabloggen

Martin Brygmann er perfekt i rollen som ‘det dumme svin’

Kombinationen af en DR-dokumentar og en retssag har afsløret Martin Brygmann som ‘et dumt svin’, som hr. og fru Danmark nu kan være sure på. Og når de går op i at være sure på ham, så er der så meget andet, de ikke går op i og ikke bliver sure over.

Det var langt fra sikkert, at det ville blive almindeligt kendt, at Brygmann var den liderlige, krænkende mand i dokumentaren, da DR havde anonymiseret navnene. I et anfald af ualmindelig dumhed valgte Bryggermanden derfor at gå rettens vej for at få dokumentaren stoppet, hvorved han var helt sikker på, at det ville komme frem, at han blev negativt omtalt. Pressen kan nu sikkert få flere uger til at gå med den sag. Helt perfekt er det, da Brygmann jo næsten hedder ‘mand’ til efternavn, og vi mænd er som bekendt nogle dumme svin.

Det er ikke fordi, at jeg betvivler, at der er noget om snakken. Jeg kender en kvinde personligt, der som 12-17-årig sanger i DR’s pigekor oplevede de klamme sider af Martin Brygmann – og hun er altså ikke den krænkelsesparate MeToo-type. Man er som barn endnu ikke mentalt rustet til at høre og se på den slags fra meget ældre mænd.

Hvorfor nu?

Men hvorfor kommer alt dette frem nu, hvis det har været almindeligt kendt i branchen så længe? Kan det være fordi, at dem, der bestemmer over DR, har vurderet, at det afslørings-sultne folk har brug for nogle afsløringer, syndebukke og dumme svin, de kan afreagere på? Hvorved folket ikke vil kræve afsløringer af de endnu dummere svin, der er skyldige i meget mere komplicerede krænkelser af det danske folk. Det er ligesom, når man giver en aggressiv vagthund et luns kød, så den er optaget af det, mens man går forbi.

Det er min vurdering, at DR’s dokumentar på den måde tjener det samme propagandamæssige formål som TV2’s Den Sorte Svane. Ja, der bliver afsløret noget. Ja, det er vigtigt, at det kommer frem. Men der bliver jo slet ikke afsløret noget, der truer det magtbærende samfundssystem, som de farligste kriminelle har infiltreret og taget kontrol over. Efter min mening.

Er han virkelig dum?

Jeg synes som nævnt, at det er påfaldende, at Martin Brygmann selv aktivt har bidraget til sin mediekrise og iscenesættelse i rollen som ‘det dumme svin’, vi nu alle kan være forargede over. Det har han yderligere bidraget til med sine udgivelser af tekster på de sociale medier, hvor han afstår fra at gøre det, som enhver kommunikationsrådgiver ville råde ham til i den situation: udtryk at du er ked af det og sig undskyld!

Det kan selvfølgelig godt være, at Martin Brygmann er et gennemført dumt svin, der rent faktisk også er dum, som i lav intelligens. Det kan være, at han selv ikke rigtigt synes, at han har gjort noget forkert. Det kan også være, at nogen har påvirket ham til at håndtere det på en måde, der skaber den størst mulige ballade i pressen. Jeg spekulerer bare.

Hvis han har gjort, som det påstås, så kan det jo ikke komme bag på ham, at det ville komme frem før eller siden. Det burde derimod undre ham, at det først kommer frem nu set i lyset af de mange andre afsløringer, der har været af kendte mænd, der i deres fortid har lagt en hånd på en kvindes lår eller stukket en tunge i et øre siden 2018 og som følge heraf er blevet henrettet i mediernes MeToo-gabestok. Brygmann har derfor haft god tid til at forberede sit forsvar og forhøre sig hos rådgivere med det paradoksale resultat, at han gør det modsatte af, hvad enhver blot nogenlunde erfaren kommunikationsrådgiver ville anbefale en mand i den situation.

Det kan også undre mig, at kvinderne vælger at fortælle deres historier i en DR-dokumentar i stedet for at gå til politiet, hvis de mener, at de er blevet udsat for en strafbar krænkelse eller overgreb. Vi skal huske på, at selv et dumt svin har ret til at forsvare sig, og dette foregår bedst i retten og ikke i pressen, da pressen formentlig vil vinkle Martin Brygmanns eventuelle udtalelser til at understøtte hans rolle som ‘det dumme svin’.

Kvinder kan manipulere mænd med sex

Lad mig slutte af med at bryde tabuet i denne type sager: Nogle kvinder er meget bevidste om og dygtige til at bruge deres seksualitet til at manipulere med ældre og mere magtfulde mænd. Det kan være særdeles karrierefremmende. Nok mere før i tiden end nu. Det er derfor en forenkling af relationen, hvis man tror, at det altid er de gamle mænd, der udnytter de unge kvinder. Det kan også gå den anden vej eller begge veje samtidig i en lykkelig, gensidig udnyttelse.

Vel at mærke kvinder og ikke små piger! Men det virker som om, at dokumentaren især handler om mere eller mindre kendte musik-kvinder, der føler sig krænket over ting, der skete, da de var voksne. Det er her vigtigt, at vi som observatører holder tungen lige i munden og formår at skelne mellem situationer, hvor manipulationen kan gå begge veje (fordi manden og kvinden begge er voksne og begge kan få noget ud af den anden) og situationer, hvor relationen er meget ulige (f.eks. fordi pigen er mindreårig, og manden er meget ældre). Det er altså to vidt forskellige situationer, ligesom vi skal huske at skelne mellem verbale krænkelser og fysiske overgreb. Det er et skråplan, hvis det hele bliver rodet sammen i én stor pærevælling eller svinegryde med løgnsuppe.

Cover: Unsplash.com (Ben Mater)

Relateret:


Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
Få besked via e-mail
Besked om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading