Kategorier
Frihedspressen Indlæg Nyheder (gratis) Nyhedsbloggen Offentlig

Advokaten bag Jes Dorph-undersøgelsen tilsidesatte god advokatskik

Østre Landsret har i dag slået fast, at advokat Yvonne Frederiksen brød god advokatskik, da hun undersøgte påstande om seksuel chikane for TV 2, der førte til fyringen af Jes Dorph.

Det fremgår af en nyhed på DR og Østre Landsrets hjemmeside.

Hvad, dommen ikke siger noget om, er, hvorfor TV 2’s advokat brød reglerne i den undersøgelse? I og med at TV 2 var hendes arbejdsgiver i sagen, så er en oplagt hypotese, at TV 2 har ønsket, at der skulle findes noget MeToo-smuds på Jes Dorph, så han kunne fjernes fra skærmen og få ødelagt sit navn og omdømme. Det er ikke unormalt, at når arbejdsgivere og sponsorer ønsker noget, så er mange parate til at bryde de sædvanlige regler og normer. Det er der mange eksempler på gennem historien, og det er som om, at der kommer flere og flere i de senere år.

Hvorfor ville TV 2 af med Jes Dorph?

Det næste spørgsmål er, hvorfor ønskede TV 2, at Jes Dorph skulle fjernes på den måde? En mulig forklaring er, at Jes Dorph ikke var lydig nok i forhold til at formidle de magtbærende fortællinger uden at stille spørgsmål. Jes Dorph har således siden afsløret, at de fleste TV-interviews i hovedstrømmen er iscenesatte skuespil, hvor spørgsmål og svar er aftalt på forhånd. Det er på den måde helt sikkert, at der aldrig slipper nogen som helst form for systemkritik igennem. Eller det slipper man i hvert fald kun afsted med én gang, da man derefter aldrig bliver inviteret igen. Det stemmer ganske godt overens med min erfaring med TV 2 og de andre statsfinansierede medier, der ikke tolererer kritik af staten.

Yvonne Frederiksen er partner i advokatfirmaet Norrbom Vinding. På deres hjemmeside kan vi læse, at Yvonne Frederiksen har speciale i diskrimination indenfor arbejds- og ansættelsesretten. Det er derfor svært at forestille sig, at hun ikke på forhånd var klar over, at hun faktisk tilsidesatte god advokatskik i behandlingen af Jes Dorph-sagen.

Cover: Unsplash.com (Red Dot)

Relateret:


Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
Få besked via e-mail
Besked om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading