Kategorier
Indlæg Offentlig Sundhed (gratis) Sundhedsbloggen Sundhedspressen

Hov, jeg havde glemt sex!

Jeg skrev forleden, at der er fem stadier i udviklingen af holistisk sundhed, men der er faktisk seks.

Jeg havde i skyndingen glemt den seksuelle sundhed. Det er typisk mænd at glemme sex. Nå, men her er den så med.

De første tre stadier, de basale stadier, er de samme:

  1. Fysisk sundhed
  2. Mental sundhed
  3. Social sundhed

De sidste tre stadier, de avancerede stadier, er:

  1. Spirituel sundhed (stadie 4)
  2. Seksuel sundhed (stadie 5)
  3. Politisk sundhed (stadie 6)

Ånd før sex

Jeg placerer seksuel sundhed efter spirituel sundhed, da det er nødvendigt først at udvikle en vis grad af spirituel sundhed, før man kan udvikle hele den seksuelle sundhed.

Menneskets seksualitet har både primitive og avancerede aspekter. Første trin i udviklingen af seksuel sundhed er at acceptere de primitive aspekter og finde måder at udleve og tilfredsstille de seksuelle lyster, hvor man ikke forvolder skade på andre. Første trin af seksuel sundhed omfatter også en forøgelse af den fysiske, den mentale og den sociale sundhed via bevidst seksualitet. De fleste standser desværre deres seksuelle udvikling der.

Den avancerede del af vores seksualitet omfatter udvikling og transformation af det fænomen, som taoister kalder chi, og som nogle tantrafolk kalder kundalini. Fysisk kan det måske beskrives som biomagnetisme. Jeg kalder det energi, seksuel energi, der via bevidsthed og åndedræt kan transformeres til andre former for energi, der nærer krop, sind og ånd på måder, som den vestlige videnskab endnu ikke er begyndt at udforske. På dette stadie bliver sex til en spirituel praksis. Det er sex som meditation, med meget mere væren og meget mindre gøren.

Power til politisk sundhed

Når den seksuelle energi udvikles og transformeres, så fungerer den også som næring til det sidste stadie: politisk sundhed. Udvikling af både seksuel og politisk sundhed forudsætter udvikling af dyb næstekærlighed og mindfulness. Derfor er spirituel sundhed før både seksuel og politisk sundhed.

Den dybeste form for politisk sundhed er ytring som spirituel praksis. Her kan man f.eks. bruge Jesus Kristus som rollemodel. Han ytrede sig modigt og fredeligt imod magthavernes undertrykkelse og bedrag. Det kan man kun gøre, når man har sluppet frygten for kroppens og selvets død. Det kræver en dyb spirituel eller religiøs indsigt eller tro. Derfor er spirituel sundhed forudsætningen for politisk sundhed.

Konsekvensen af politisk sundhed er korsfæstelse, ikke nødvendigvis af kroppen nu om stunder, men snarere i form af udstødelse, udskamning og karaktermord for at gå imod den skadelige hovedstrøm, der er konstrueret af det bedrageriske, undertrykkende og åndløse magtsystem.

Cover: Unsplash.com (Mathieu Stern)

Relateret:


Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
Få besked via e-mail
Besked om
guest

3 Kommentarer
nyeste
ældste flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
3
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading