Kategorier
Den Spirituelle Blog Frihedspressen Indlæg Offentlig Spiritualitet (gratis)

Nytænkning og sammenhold for kristne, muslimer og jøder

Muslimers selvopfattelse kan i modsætning til jøders selvopfattelse rent faktisk bekræftes af den interne validitet i de religiøse tekster, som alle tre religioner er baseret på.

Muslimer og arabere generelt opfatter Ismael som deres bibelske stamfader. Ismael var søn af Abraham. Dette stemmer overens med, hvad der står i de gamle tekster.

Jøder opfatter Jakob som deres stamfader. Jakob var søn af Isak, der var søn af Abraham. Denne opfattelse kan imidlertid ikke bestå en vurdering ud fra den interne logik i de oprindelige tekster af bl.a. følgende grunde:

  1. Jakob er i Biblen omtalt som stamfader til israelitterne, hvoraf jøderne (efterkommerne af Jakobs søn Juda) kun udgør 1/12, da Jakob også havde 11 andre sønner (samt en datter). Jøderne er således ikke synonym med israelitterne i Biblen.
  2. Det var profeteret, at Isaks førstefødte søn skulle være stamfader til israelitterne. Jakobs tvillingebror Esau blev født først. Det er derfor ikke efterkommerne af Jakob, men derimod efterkommerne af Esau, der er de sande israelitter. Jakob brugte køb og bedrag for at tilrane sig førstefødselsretten fra Esau og Isak. Et relevant spørgsmål er derfor: Hvem er efterkommerne af Esau (dvs. de ægte israelitter) i dag? Det kan umuligt være jøderne.

Den tredje store abrahamske religion i dag, kristendom, har som bekendt fokus på Jesus Kristus. Det er her værd at bemærke, at de judaistiske og islamiske tekster har meget forskellige syn på Jesus. Islamiske tekster hylder Jesus som en profet. De judaistiske tekster i Talmud håner derimod Jesus og hylder hans henrettelse.

Det var som bekendt jøder i konspiration med romere, der fik Jesus henrettet for ytringskriminelle handlinger. En tendens vi ser gentage sig i det moderne samfund i nye former. Det var også romerne og jøderne, der i samarbejde konstruerede den kristne Bibel og den romersk-katolske, imperialistiske statskirke inklusiv det store bedrag om, at man som kristen skal købe syndsforladelse af kirken. Det bedrag om at bytte penge for syndsforladelse gjorde den katolske kirke ekstremt velhavende, ligesom bedraget om, at Jesus døde på korset for vores synder fik gjort kristne til det religiøst og spirituelt mest passive folkefærd i verden, der vender den anden kind og det blinde øje til, hver gang de bliver snydt og undertrykt.

Islam mere sand end kristendom og jødedom

Det er på tide, at vi gennemskuer de store bedrag, som både kristendom og jødedom er baseret på. Jeg siger ikke, at vi skal blive muslimer i stedet for. Men islam er måske baseret på mere sandhed end både kristendom og jødedom. Det er i hvert fald oplagt, at kristne nytænker deres tro og forener sig med muslimer i en fælles, fredelig kamp mod de store og voldelige bedrag og undertrykkelser, som de magtfulde jøder og zionister stadigvæk i dag belaster verden med. Den holdning er ikke “anti-semitisme”. Det er pro-sandhed! Det er i øvrigt kun en lille gruppe af mennesker, der identificerer sig som jøder og/eller zionister, samt deres allierede og håndlangere, der er ansvarlige for de fleste af verdens største problemer. Det er derfor forkert at give alle mennesker, der identificerer sig som jøder, skylden for dette. Almindelige jøder er ligeså meget ofre for hjernevask, som vi andre er.

Når det er sagt, så skal muslimer naturligvis også rydde op i de bedrag og manipulationer, som islam er blevet udsat for i moderne historie. Her tænker jeg især på misforståelserne om jihad (hellig krig), der som bekendt har ført til flere vanvittige selvmords-terrorangreb. Det ville være smukt, hvis mennesker, der identificerer sig som kristne og muslimer i dag, kan gå sammen om at finde en ny, fælles vej, der er fri for had, vold, bedrag og manipulation. Og hvor kvinder og mænd naturligvis har lige rettigheder.

Jøder er selvfølgelig også velkommen til at indse de meget fundamentale bedrag, som judaisme er baseret på og nytænke deres religion. Dette er dog mindre realistisk, da de interne bedrag netop er så fundamentale i judaismen, at det er svært at finde en alternativ vej som jøde, når man først erkender, at man altså overhovedet ikke er Guds udvalgte folk med særlige pligter og rettigheder i verden. Det er også en vanskelig piedestal at skulle træde ned fra, men den eneste logiske vej for en jøde er at holde op med at identificere sig som jøde og identificere sig som noget andet i stedet for, der er baseret på næstekærlighed, ligeværd, sandhed og fred. Fælles for både jøder, muslimer og kristne er, at første trin er at erkende, at vi alle har friheden til at identificere os som noget andet.

Med hensyn til jihad, så mener jeg, at Jesus er religionshistoriens bedste eksempel på, hvordan man fører hellig krig på en fredelig måde ved at søge sandheden og oplyse om bedrag. Det vil sige hellig krig baseret på fredelige ytringer af ildehørte sandheder. Ildehørte for magthaverne vel at mærke. Vi skal nemlig ikke bare vende det blinde øje til, når de rige og kloge prøve at snyde os via deres penge, medier og politikere. Det er min opfattelse, at vi alle i dag er forpligtet til at gøre som Jesus Kristus og fortsat føre den form for hellig Jesus-krig mod bedragerne, som de manifesterer sig i det moderne samfund. Men altså helt uden vold og terror.

Cover: Unsplash.com (Sangia)

Relateret:


Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
Få besked via e-mail
Besked om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading