Alternative medier som jeg kan anbefale

Mainstream-medierne omfatter alle de almindelige nyhedsmedier. Det omfatter i Danmark bl.a. DR, TV2, Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten, B.T., Ekstra Bladet og Radio24syv. Det er mit indtryk, at ingen af disse medier giver en sandfærdig formidling af mange af de store begivenheder i verden, herunder især de krige som Danmark som allieret med USA er involveret i. Der er f.eks. mange veldokumenterede fakta og perspektiver om krigen i Syrien, der enten er blevet forvredet eller simpelthen blevet udeladt i de danske mainstream-nyhedsmedier. Det kan der være mange forskellige årsager til, men jeg føler mig overbevist om, at journalister rent faktisk gerne vil fortælle sandheden.

Årsagerne til problemet i de danske medier skal findes i systemet, herunder det tidspres som nyhedsjournalister arbejder under. Der er simpelthen ikke tid til at tjekke kilderne godt nok, og så er det fristende at løbe afsted med det pressemateriale, der kommer direkte eller indirekte fra det amerikanske eller det danske militær. Ellers kommer konkurrenterne jo først ud med de gode historier.

Sandhedssøgende som jer er, har jeg derfor set mig nødsaget til at søge information om verden fra alternative medier og journalister. Der er mange alternative medier at vælge imellem på internettet, men det kan være svært at gennemskue kvaliteten af dem. Som inspiration til andre sandhedssøgere så giver jeg her resultatet af min foreløbige research ud i det alternative medielandskab.

Alternative medier som jeg kan anbefale

Jeg har indtil videre ikke fundet nogen grund til ikke at stole på bl.a. disse alternative medier og undersøgende journalister:

Gode modpartsmedier

Jeg vil også anbefale alle at få nyheder fra modparterne i verdens konflikter. Det vil sige modparterne til bl.a. CNN/USA og BBC/Storbritannien. Her er nogle eksempler på gode modpartsmedier:

Der er propaganda fra begge parter, men når man har hørt begge sider, så kan man selv tage stilling på en afbalanceret måde.

Alternative medier som jeg vil fraråde

Det er min vurdering, at bl.a. disse alternative medier af forskellige grunde er (blevet) utroværdige:

  • Alex Jones’ InfoWars
  • Breitbart
  • Julian Assange/WikiLeaks
  • Amy Goodman/Democracy Now!
  • Anonymous
  • David Icke
  • Q Anon

 

Skriv et svar