Holistisk sundhed er ægte sundhed

Jeg arbejder for at fremme holistisk sundhed. Det er en helhedsorienteret tilgang til sundhed med vækkelse af den iboende sundhedsbevidsthed i det enkelte menneske som det vigtigste trin. Der er ikke noget mystisk ved holistisk sundhed. Det er simpelthen sund fornuft.

Book et foredrag om holistisk sundhed

HOLISTISK SUNDHED GØR DIG HELT SUND

Sundhed er at have så meget velvære, energi, fred og frihed som muligt — både nu og i fremtiden. Sundhed er den fundamentale ressource for os alle. Når vi ser på individet, så er der sundhed på tre områder: fysisk, mental og social. Holistisk sundhed udvikler alle de forskellige områder og dimensioner i balance og harmoni. Og en holistisk sund livsstil handler om meget mere end kost og motion.

Velvære betyder, at man har det godt og nyder livet. Energi betyder, at man har overskud til at arbejde, udrette noget og leve livet. Fred betyder, at der er ro, og at man ikke er i kamp eller krig. Frihed betyder, at man kan bevæge sig og leve frit — både fysisk, mentalt og socialt.

Holistisk sundhed er som en kæde, der ikke er stærkere end sit svageste led. Det er derfor vigtigt at gøre de svage led i sundheden stærkere i stedet for at gøre de i forvejen stærke led endnu stærkere. Det er forskelligt fra person til person, præcis hvad det er.

Holistisk sundhed er ikke kun individuel sundhed. Det er også ansvarlig sundhed, hvor den enkelte er bevidst om, hvordan hun eller han påvirker andre menneskers sundhed, dyrenes sundhed og sundheden for vores fælles miljø og planet.

BEVIDSTHEDEN I FOKUS

Vi har alle evnen til at slå autopiloten fra og bevidstheden til. Det er altid det første og vigtigste trin for enhver, der ønsker at udvikle holistisk sundhed. Det kræver ikke andet end intentionen om at være bevidst — sundhedsbevidst. Det er så enkelt, at det er let at glemme det i en travl hverdag med mange påvirkninger udefra. En stor del af det konkrete arbejde med holistisk sundhed handler derfor simpelthen om at blive bevidst i hverdagen. Der findes forskellige teknikker og redskaber til det, så der er noget for enhver smag.

Holistisk sundhed med bevidsthed gør sundhed til en proces med mange små skridt. Hver dag består af mange valg af betydning for sundheden. Du tager et lille skridt, når du vælger noget, der er sundere — måske bare lidt sundere — end det du plejer. Og sundere og sundere hen ad vejen. Du er på den måde på en sund kurs. Din helt egen sunde kurs på din helt egen måde i dit helt eget tempo.

Holistisk sundhed gør dig HELT sund!