At Work Skolen: mindful spisning og slankekurs

I 2014-15 var Per Brændgaard ansat på At Work Skolen på Frederiksberg. Der udviklede han to online kurser: Slankekurs Rådgiver og Mindful Spisning. At Work udbyder stadigvæk kurserne med Brændgaard som online underviser.

Slankekurs Rådgiver er baseret på bogen Slankekurs af Per Brændgaard. Mindful Spisning-kurset er baseret på ud bogen Mindful spisning af Uffe Damborg og Per Brændgaard.

At Work Skolen og Center for Bevidst Sundhed

Sammen med adm. direktør Camilla Hilbrands udviklede Per Brændgaard Center for Bevidst Sundhed som en del af At Work.

Det var et forsøg på at fremme større bevidsthed på sundhedsområdet. Dels bevidsthed om hvad sundhed egentlig er og ikke er. Og dels bevidst om den centrale rolle af selve den menneskelige bevidsthed i arbejdet med sundhed. Det vil sige menneskers evne til at slå autopiloten fra og bevidstheden til og træffe sundere valg i hverdagen.

Opmærksomheden er den oversete faktor indenfor human ernæring, og det er også helt centralt i metoderne små skridt og især i mindful spisning-konceptet. Sundhed starter med at blive mere bevidst. Det er bevidstheden, der gør det muligt at træffe bevidste valg og tage små skridt i retning af øget sundhed. Det er bevidstheden, der gør det muligt at sanse maden og mærke mætheden i maven. Det er bevidstheden, der gør det muligt at skelne mellem lyst og nydelse, så man kan nyde mere og lyste mindre.

Per Brændgaard foran At Work Skolen på Frederiksberg.
Per Brændgaard foran At Work Skolen på Frederiksberg til et interview i Berlingske.

Hvad er sundhed?

Sundhed er at have det så godt som muligt. Sundhed er velvære, energi og frihed på mindst tre planer: fysisk, mentalt og socialt.

Sundhed er hverken en sport eller en konkurrence. Det behøver heller ikke være hårdt arbejde at leve sundt. Sund mad må gerne smage godt, og god motion må gerne føles godt, også mens man er i gang.

”Nydelse i arbejdet skaber perfektion.”
Aristoteles (384-322 f.Kr.)

Referencer

%d bloggers like this: