Baggrund

Med en baggrund som cand.scient. i human ernæring arbejder jeg i dag som selvstændig ernæringsrådgiver, sundhedscoach og meditationslærer med base i København.

Her på min hjemmeside kan du finde inspiration og information om mit arbejde med sundhed, ernæring, slankning, kramning og meditation samt mine private interesser for sandhedspolitik, spiritualitet og hjemmelavet musik og lyrik.

Jeg formidler en ny tilgang til sundhed, der tager udgangspunkt i den enkeltes bevidsthed. Resultatet er mere sundhed med mindre stress. Til gavn og glæde for både privatpersoner og virksomheder.

Min tilgang er både holistisk og videnskabelig og altid med fokus på det, der kan bruges helt konkret til en sundere hverdag.

Jeg har haft en brændende interesseret mig for ernæring, sundhed og meditation, siden jeg var teenager i Silkeborg i 1980’erne.

Efter at have arbejdet et halvt år som skovarbejde i Silkeborg Kommune flyttede jeg i 1991 til Sorø for at studere til ernærings- og husholdningsøkonom (nu: professionsbachelor i ernæring og sundhed). Derefter blev jeg i 1994 ansat som ernæringskonsulent på Forskningsinstitut for Human Ernæring (nu: Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet). De næste år stod på arbejde, arbejde og arbejde. Ved siden af forskningsjobbet var jeg selvstændig konsulent og freelance skribent for flere medier (bl.a. I Form og Alt for Damerne). Samtidig fik jeg taget kandidatoverbygningsuddannelsen i human ernæring på KVL (nu: Københavns Universitet). Arbejde og studier var hele mit liv fra 1991 til 2000.

I 1999 får jeg tildelt et ph.d.-stipendiat til at forske i protein og overvægt. Det springer jeg dog fra efter kort tid for at gå all in på formidling, kommunikation og business. I 2000 udkommer min første bog (Spis som du vil, Nyt Nordisk Forlag), og jeg bliver ansat som chefredaktør samt ernærings- og kommunikationskonsulent i PR-bureauet Mannov. I 2003 skifter jeg til et job som specialkonsulent på Suhr’s (nu: Ernærings- og sundhedsuddannelsen på Københavns Professionshøjskole) med fokus på udvikling og kommunikation. Efter nogle år der skifter jeg til udviklings- og kommunikationsopgaver for kollegainstitutionen i Sorø (dengang: Ankerhus, nu: Professionshøjskolen Absalon). Og derefter videre til det private uddannelsesmarked som Innovations- og Kommunikationschef samt leder af Center for Bevidst Sundhed på At Work Skolen på Frederiksberg. Derefter var jeg højskolelærer et stykke tid for så endelig at blive helt selvstændig.

I 2006 mødte jeg psykolog og meditationslærer Uffe Damborg. I de følgende år var han min mentor i mindfulness og meditation, og vi udviklede sammen et koncept om mindful spisning.

I 2008-2011 havde jeg et omfattende samarbejde med Sundhedsstyrelsen om at udvikle og formidle Små Skridt som en selvhjælpsmetode mod overvægt.

Fra sommeren 2016 og frem til sommeren 2019 har jeg levet af min opsparing og brugt tiden på at studere, tænke ud af boksen og konceptudvikle indenfor sundhed, kramning, politik, spiritualitet og selvudvikling. Jeg har også brugt tiden på at lære mig selv at spille guitar og skrive sange og lyrik. Og på min datter og livet i øvrigt. Som en kompensation for og for at finde balancen igen efter mange år med rendyrket fokus på arbejde og karriere.


FAKTA

Navn: Per Brændgaard Mikkelsen

Titel: Ernæringsrådgiver, sundhedscoach og meditationsguide

Uddannelsestitel: Cand.scient. i human ernæring

Født: 14. maj 1971 i Silkeborg

Børn: Erica (født 2001)

Civilstatus: skilt

Adresse: Willemoesgade 31, 4. th., 2100 København Ø

Tlf.: +45 26 25 20 10

E-mail: perbraendgaard@gmail.comCV: FORSKNING OG UDVIKLING

2006-: Selvstændig forskning og udvikling af sundhedskoncepterne små skridt, slankekurs, mindful spisning, mindful kramning og mindful motion.

2010-2016: Tilknyttet Center for Forskning i Eksistens og Samfund på Københavns Universitet på forskningsprojekter om mindfulness, overvægt og livsstilsændring (delta-programmet).

2000: Førsteforfatter på videnskabelig artikel om effekten af protein og kulhydrat på stofskiftet i The American Journal of Clinical Nutrition. Effect of fat-reduced diets on 24-h energy expenditure: comparisons between animal protein, vegetable protein, and carbohydrate.


CV: BOGUDGIVELSER

2016: ‘Mindful kramning‘. E-bog, eget forlag.

2016: Kulhydratkuren: Kuren mod overvægt, træthed og mad-stress

2016: 8 meditationer: Instruktion i mindful spisning

2015: Slank på ét sekund: Små ændringer — Stor effekt

2014: Mindful Eating Awareness: Weight Loss With Wisdom (kan købes på Amazon.com)

2013: Slankekurs: 12 trin til et sundt og holdbart vægttab

2012: Mindful spisning: Vægttab med nærvær og nydelse

2011: 10 veje til vægttab

2009: ‘Klinisk vejledning for almen praksis: Opsporing og behandling af overvægt hos voksne‘ (medforfatter). Sundhedsstyrelsen og Dansk Selskab for Almen Medicin.

2009: Små skridt til vægttab – der holder

2005: Hjertens god mad

2005: Mad til rigtige mænd

2003: ‘Kender du tallet? Sænk kolesteroltallet med sund kost – helt enkelt!”. Sandoz.

2002: Den Ultimative Slankeguide: Komplet kostplan til 28 dage

2000: Spis som du vil


CV: FREELANCE SKRIBENT

2017-: Selvstændig blogger på PerBraendgaard.dk

2017-2018: Klummeskribent og blogger, BT

2015-2016: Klummeskribent, ALT for damerne

2007-2016: Brevkasseskribent om ernæring for Samvirke

2011-2013: Klummeskribent om ernæring og sundhed for Femina

2011-2012: Klummeskribent om ernæring og sundhed for Jyllands-Posten

2010-: Skribent om trends inden for ernæring og sundhed for Tid & Tendenser

2008: Skribent om ernæring for DR Sundhed

2007-2011: Skribent om ernæring for Ekstra Bladet

1999-2010: Skribent om ernæring for Netdoktor.dk

2002: Skribent, Ernæringsrådet

2000: Skribent om ernæring for Magasinet M!

1998: Skribent om ernæring for Eurowoman

1997-2004: Skribent om ernæring for Dit Lægemagasin

1996: Skribent om ernæring for Politiken

1996-2009: Skribent om ernæring for I Form

1996-2000: Skribent om ernæring for ALT for damerne

1995-2001: Skribent om ernæring for Workout & Fitness


CD: FOREDRAG

1995-: Foredragsholder for bl.a. Allerød Kommune, AOF, Arla, ARTE, Aakirkeby Idrætsforening, Aalborg Kommune, Ballerup Kommune, Billund Kommune, Biotherm, Blindecenter Bredegaard, Bornholm Hospital, CateringForum, Dalgas Skolen, Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, Dansk Friskoleforening, Dansk Oplysnings Forbund, Den Sociale Højskole, Depressionsforeningen, OCD-foreningen, DSB, envision, Esbjerg Kommune, Falck Healthcare, Faxe Kommune, Ferrosan, Finansforbundet, Fitness Institute, Fnuggeline, Adipositasforeningen, Frederiksberg Forsyning, Gentofte Studenterkursus, Gigtskolen, GlaxoSmithKline, Gribskov Kommune, Halsnæs Kommune, Hansenberg, Helsingør Kommune, Herning Bibliotekerne, Herning Kommune, Hjerneskadeforeningen, HOF, Holstebro VUC, Hundested Aftenskole, Hvidovre Kommune, Holbæk Kommune, Høje Taastrup Kommune, ICD Euroforum, Institut for Sygdomsforebyggelse, Institut for Psykologi, Jyske Bank, Karlslunde Bibliotek, Kellogg’s, Kolding Kommune, Kost- og Ernæringsforbundet, Krogerup Højskole, Køge Kommune, Landbrug & Fødevarer, Landsskatteretten, Lantmännen Schulstad, Levnedsmiddelselskabet, Livsstilshøjskolen Gudum, LOF, Lån & Spar Bank, MaxiPharma, McDonald’s, Mærsk Olie & Gas, Nordfyns Kommune, Novo Nordisk, Næstved Bibliotekerne, Næstved Firma Sport, Ogilvy & Mather, Pfizer, Randers Kommune, Roskilde Kommune, Ryslinge Højskole, SAS, Silkeborg Bibliotekerne, Skanderborg Kommune, Skandinavisk Data Center, Stevns Kommune, Suhrs Højskole, Sundhedsstyrelsen, Thisted Gymnasium, Trekantsområdets Erhvervskvinder, Tune Idrætsforening, Ubberup Højskole, Vallensbæk Kommune, VIA University College, Vordingborg Køkkenet og XXL Rehab.


CV: MEDIER, INTERVIEWS OG DEBAT

1995-: Hyppig optræden i medierne som ekspert og debattør indenfor ernæring og sundhed, bl.a. i TV Avisen på DR1, Aftenshowet på DR1, Go’ morgen Danmark på TV2, Deadline på DR2, P1 Debat, TV2 Lorry, DK4, Jyllands-Posten, Politiken, Berlingske, Kristeligt Dagblad, Søndagsavisen, Samvirke, Helse, Metroxpress, BT, Ekstra Bladet, Alt for Damerne, Femina, In og Q.


CV: PRISER

2013: Nomineret til mad+medier-prisen 2013 i kategorien ‘Akademisk madformidling’

1999: Modtog Kellogg’s Kommunikationspris 1998 for god ernæringsformidling i ugeblade og magasiner


CV: KONSULENTERFARING

1994-: Konsulent og rådgiver for mange forskellige private og offentlige virksomheder, bl.a. Beauvais, Biotherm, Bonduelle, Bryggeriforeningen, Butterflies PR, Hillerød Hospital, Coca Cola, Danske Slagterier, Ernærings- og sundhedsuddannelsen Ankerhus, University College Sjælland, Ernæringsrådet, GlaxoSmithKline, Hill & Knowlton, Hjerteforeningen, Holm Kommunikation, Landbrug & Fødevarer, Lindén Kommunikation, Mannov, McDonald’s, Nationalt Udviklingscenter Mod Overvægt, Naturli’ Foods, Orkla, Outcom, Pharma Vinci, Rostra, Sticks’n’Sushi, Sundhedsstyrelsen, Tulip Food Company, Unilever og Weight Watchers.


CV: UNDERVISERERFARING

2016-2017: Suhrs Højskole, København. Timelærer i faget Sundhed & Ernæring.

2014-2015: At Work Skolen, Frederiksberg. Underviser på Slankekurs Rådgiver og Mindful Spisning kurserne.

2008: Fagligt ansvarlig for udviklingen af uddannelsen til vægtstoprådgiver baseret på små skridt-metoden (for Sundhedsstyrelsen)

2006: Udvikler valgfag i vægttabscoaching (Professionshøjskolen Metropol)

2005: Udvikler international bacheloruddannelse om lifestyle coaching (Professionshøjskolen Metropol)

2004-2006: Etablerer og driver Suhr’s Slankeskole

1994-: Freelance underviser for bl.a. Adipositasforeningen, Ankerhus Seminarium, AOF, At Work Skolen, Aalborg Kommune, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Glostrup, Center for Forskning i Eksistens og Samfund, Center for Sundhedsuddannelser i Nuuk (Grønland), Coca Cola, Dansk Selskab for Almen Medicin, DGI-Byen, DSB, Finansforbundet, Folkeuniversitetet, Gribskov Kommune, Helsingør Kommune, Hundested Aftenskole, Institut for Human Ernæring, Klinik, Krogerup Højskole, Københavns Universitet, Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade, Levnedsmiddelselskabet, Liva Kurser + Konferencer, Lægedage, NUMO, Lægeforeningen,  Praktiserende Lægers Organisation, Psykoterapeutisk Center Stolpegård, Professionshøjskolen Metropol, Rigsrevisionen, Ronnie Handskemager, S.A.T.S., Silkeborg Kommune, Skanderborg Kommune, Social- og Sundhedsuddannelsen i Aarhus, StruerSkolen, Yogacentralen og Aalborg Kommune.

CV: ANSÆTTELSER

2016-2017: Suhrs Højskole, København. Højskolelærer.

2014-15: At Work A/S, Frederiksberg. Underviser, udvikler og leder af Center for Bevidst Sundhed.

2003-06: Ernæring og Sundhed, Københavns Professionshøjskole. Udviklingskonsulent, videncenterleder og underviser.

2000-03: Mannov. Ernærings- og kommunikationskonsulent, chefredaktør.

1994-1999: Institut for Idræt & Ernæring, Københavns Universitet, i faggruppen om overvægt. Ernæringskonsulent.


CV: UDDANNELSE

2007-14: Faglig og person uddannelse/supervision om mindfulness og meditation v/ psykolog og meditationslærer Uffe Damborg, København

2005: Immunity to Change-coaching, Harvard University, Boston, USA

2005: Web-lektor (e-learning), Danmarks Tekniske Universitet, Lyngby

1997-1999: Cand.scient. i human ernæring, Københavns Universitet med speciale om protein og energiomsætning

1996: Suppleringsfag i fysiologi, biokemi og statistik, Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet

1991-1994: Ernærings- og husholdningsøkonom (nu: professionsbachelor i ernæring og sundhed), Ankerhus, University College Sjælland med specialisering i produktudvikling og markedsføring af fødevarer og koncepter samt med speciale om overvægt.

Private interesser

  • Erfaringsbaseret spirituel udvikling
  • Erfaringsbaseret selvudvikling (“dybhavsdykning”)
  • Kramning, ro og energi (“tantra”)
  • Sandhedssøgning (“politik”)
  • Hjemmelavet musik og lyrik (“terapi”)